Musemić: Prihvatamo ulogu favorita, ali moramo biti itekako oprezni

Sarajevo gostuje kod Sloge

Musemić: Prihvatamo ulogu favorita, ali moramo biti itekako oprezni

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva otputovali su danas u Bijeljinu gdje će sutra igrati prvi meč polufinala Kupa BiH protiv Sloge Gornje Crnjelovo.

Bordo tim je veliki favorit u ovom okršaju i sve osim pobjede Sarajeva bi zaista bila senzacija. Igrači klub s Koševa otputovali su za Bijeljinu gdje će se sutra igrati ovaj duel od 16 sati.

Pred polazak trener Sarajeva, Husref Musemić, izjavio je da njegov tim prihvata ulogu favorita, no da moraju biti itekako oprezni.

"Prihvatamo ulogu favorita, ali utakmice sa Veležom i Rudarom iz Kaknja iz ranije faze Kupa nam daju signal da trebamo biti maksimalno oprezni. Iako smo prošli dalje imali smo jako puno problema jer u utakmice nismo ušli kako je trebalo. Tada se igrao jedan meč, sada ima i revanš tako da se nadam da ćemo iz ove dvije utakmice izaći kao pobjednici", rekao je Musemić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Musemić će dati šansu igračima koji ne igraju baš mnogo ove sezone kako bi standardne fudbalere odmorio za mečeve u Premijer ligi BiH. U konkurenciji za sutrašnji meč su: Kovačević, Dizdarević, Hasanović, Dupovac, Kurdić, Mustafić, Bekić, Pidro, Đokanović, Handžić , Šišić, Rahmanović, Kapić, Velkoski, Resić, Salčin, Sabljica i Dervišagić.

Trener Sarajeva sutra ne može računati na Halida Šabanovića zbog lakše povrede koju je zadobio tokom reprezentativnog okupljanja, te na Aleksandra Šofranca koji narednih dana neće trenirati zbog viroze.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
A sta ti prihvacas uligu favorita, a od Atalante Bergamo primas 0-8 gubis kako te Nije stid pricat. Nisi u stanju dobit Zrinjski, a govoris o favoritima
3 2
Incognito
Gazi to Husrefe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti