Press konferencija FK Sloboda

Musemić: Sa Subićem ne bi trebalo biti problema

J. Duvnjaković

Fudbalski klub Sloboda će novu sezonu u Premijer ligi otvoriti domaćom utakmicom protiv Olimpica.

Uoči sutrašnje utakmice održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i fudbaler Samir Efendić.

"Imali smo dobre uslove za rad, koliko smo dobro odradili pripreme pokazati će utakmica. Prihvatamo ulogu favorita, ali moramo biti oprezni jer smo imali problema protiv slabijih ekipa. Igramo kući i želimo otvoriti prvenstvo pobjedom", rekao je Musemić, te nastavio:

"Subić bi danas trebao završiti administrativne stvari, tu ne bi trebalo biti nikakvih problema. Odlazak Ivetića je procjena stručnog štaba, mi iza toga stojimo i to je naša odluka. Imamo dosta igrača na raspolaganju, tako da se može desiti da neko sutra igra a protiv Širokog ne bude ni na klupi, jer u 18 igrača moramo imati tri do 21 godine".

"Prvu utakmicu će igrati Merzić, jer je odigrao nekoliko kvalitetnih utakmica, vraća se i Mehmedagić, a tu je i Kostić koji će sutra biti na klupi. Na beku će vjerovatno početi Fatić, Kostić ne želi igrati na beku, iako je to pomijeranje od desetak metara ulijevo. To je njegovo pravo, ali ja ću ga koristiti tamo gdje budem procijenio da treba da igra", zaključio je trener Slobode.

 

"Odradili smo pripreme kvalitetno, došlo je dosta dobrih pojačanja, ali oni taj epitet moraju opravdati na terenu. Protiv Beitara smo odigrali dobro, ali sada je pred nama liga i moramo biti bolji nego prošle sezone. Olimpic jeste u problemima, ali mi oprezno moramo ući u utakmicu i pobjeda neće doći u pitanje", riječi su Samira Efendića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Slobode i Olimpica igra se u subotu s početkom u 18 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi