Sarajevo sutra dočekuje Čelik

Musemić sasvim otvoreno: Zašto bismo imali lošu atmosferu?

Samir Mlaćo

30. kolo Premijer lige otvorit će sutra na Koševu nogometaši Sarajeva i Čelika. Bordo tim želi novu pobjedu kako bi se približio tituli prvaka, odnosno zadržao prednost nad drugoplasiranim Zrinjskim.

Svjesni su na Koševu da im neće biti lako, s obzirom da Zeničani dolaze bez ikakvog pritiska sa željom da se pokažem u što boljem svjetlu.

Pred ovaj meč ispred FK Sarajevo govorili su šef struke Husref Musemić i prvotimac  Rifet Kapić.

"Jako bitna utakmica za nas. Na našoj strani je kvalitet i tradicija, ali to treba sada dokazati na terenu. Moramo obratiti pažnju na Dilavera, Jamaka, Okića..., ali vjerujemo da možemo do pobjede. Ne smijemo ni pomisliti na nešto drugo", kazao je Musemić.

Duel je najavio i Kapić.

"Svaka utakmica je teška na svoj način, ali sve zavisi od nas. Dat ćemo maksimum da slavimo. Vidjet ćemo šta će biti, no mi želimo opravdati pitanja navijača".

Musemić je istakao da neće moći da računa na Bekića i Pidru, a zahvalio se navijačima na podršci njemu i igračima.

"Ne vidim razlog zašto bismo imali lošu atmosferu. Prvi smo, igramo finale kupa i to je to. Doza pritiska postoji, kao i nervoze, to je sasvim normalno. Želja je da se cilj ostvari što prije. Imamo dobru atmosferu i sve je u našim rukama. Nadam se da ćemo to opravdati", jasan je trener bordo tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Četiri kola su do kraja. Igramo kući, dugo vremena smo tu gdje jesmo, postigli smo najviše golova, a najmanje primili. Jasno je da ne igramo kao jesenas, ali ipak činimo sve da cilj ostvarimo".

Najavio je da Musemi i da će Cruz biti na klupi, dok Crnički zbog povrede nije u pogonu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Losu atmosferu imate jos od zimus i tvog pokusaja dovodjenja amatera koji su nekom platili da dobiju ugovore u FK Sarajevo. A sve je kulmiralo kada si fizicki nasrnuo na neke igrace. Prvo na Rahimica, koji te je smirio hvatanjem za vrat. A zadnju tucu si imao sa Ahmetovicem koji zbog toga nije zelio igrati pa ste ga proglasili povrijedjenim. FK Sarajevo ima sve predispozicije da naprave nesto vise u odnosu na ostale BH klubove, ali sve dok u klubu imaju takve glupane kao sto si ti, nikad ni taj klub niti nasa liga nece napredovati.
0 8
VelaHavle
Samo naprijed sefe, nas imperatore. Gazi sve pred sobom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti