Musemić: Što bi rekao Svetozar Vujović 'Ni oni ne lete, već hodaju po zemlji'

Utisci trenera FK Sarajevo nakon žrijeba

Musemić: Što bi rekao Svetozar Vujović 'Ni oni ne lete, već hodaju po zemlji'

Odmah nakon žrijeba prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka kontaktirali smo šefa stručnog štaba FK Sarajevo Husrefa Musemića.

Iako je njegov tim izvukao moćni Celtic, Musemić nije bio tužan i razočaran:

"Pa nisam tužan, san je igrati sa takvom ekipom koja ima takvu historiju. Ali, fudbalski nismo željeli ovakvu ekipu, to je normalno. Ipak, trebamo igrati i pokušati se spremiti što je bolje moguće. Imao sam ih priliku gledati prošle godine na pripremama. Tu su utakmicu pobijedili 3:0, ali nije to bilo baš tako dobro kao što rezultat kaže. Imali su dosta promjena u ekipi. Trener Rodgers im je otišao u Leicester, trebamo sada vidjeti kakav im je igrački kadar...", rekao je Musemić za SportSport.ba i dodao:

"Mislim da smo protiv Atalante izvukli pouke, nećemo se predati... Protiv takvih ekipa trebamo igrati potpuno disciplinovano. Što bi rekao naš Svetozar Vujović 'Ne lete ni oni, već po zemlji hodaju'".

Ipak, FK Sarajevo je imao sreće jer će, u slučaju poraza od Celtica, voljom žrijeba, ići direktno u 3. pretkolo Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pa, tako vam je to u životu, negdje dobijete negdje izgubite. Ako nismo imali sreće s žrijebom Lige prvaka, onda smo tu definitivno imali", rekao je Musemić.

"Trebamo prvo riješiti sva pitanja oko igračkog kadra, a onda se što bolje spremiti za ove utakmice", zaključio je šef struke FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KRKAN
I KAO TAKVI IZVRSE REMONT EKIPE HAHAHAHAHA -15 GOL RAZLIKA U DVA MEČA
0 15
Robijasis1000
Husrefe Husrefe Husrefe napusi se kurcine Husrefe Husrefe husrefee napusi se kurcineeee
0 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi