Musemić većinu prvotimaca poštedio puta u Ljubuški

Prilika za one mlađe da se dokažu

Musemić većinu prvotimaca poštedio puta u Ljubuški

Ekspedicija FK Sarajevo na čelu s Husrefom Musemićem otputovala je u jutarnjim satima za Ljubuški.

Aktuelne šampione u sklopu šesnaestine finala Kupa BiH sutra očekuje susret s Ljubuškim, a za ovaj susret trener Musemić odlučio je da poštedi većinu prvotimaca i pruži priliku mlađim igračima.

Svi koji su se našli u autobusu danas će u 18:00 sati u Ljubuškom odraditi i trening, a oni koji nisu otputovali dobili su slobodan dan, s tim da će sutra, na dan utakmice, trenirati u 09:30 sati.

Ambicije Sarajeva su jasne, cilj je odigrati dobro i proći dalje, iako svi u klubu imaju maksimalan respekt prema protivniku.

"Prvenstveno želimo da prođemo utakmicu, to je osnovni cilj. S druge strane, priliku će dobiti igrači koji su manje igrali u nekom proteklom periodu, naravno u kombinaciji sa igračima koji su igrali. Znamo da se ekipa Ljubuškog takmiči u Drugoj ligi FBiH. Skupili smo informacije o njima, ne želimo ništa prepuštati slučaju. Želimo da prođemo, odigramo dobro i da kroz tu utakmicu napravimo dobru pripremu za utakmicu u Tuzli. Nadamo se da će ovi igrači koji dobiju priliku to opravdati i da će iskoristiti svoju šansu, kako bismo na njih više računali u ligi", kazao je pomoćni trener Dženis Ćosić.

Susret između NK Ljubuški i FK Sarajevo igra se sutra na stadionu Babovac od 16:30 sati.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača: Marković, Dizdarević, Dupovac, Kurdić, Hodžić, Šabanović, Đokanović, Rahmanović, Handžić, Salčin, Guzina, Cruz, Dervišagić, Imamović, Sabljica, Šišić, Jašarević, Konjalić.

Ekipa otputovala za Ljubuški, sutra meč 1/16 finala Kupa BiH

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi