Musemić vs FK Sarajevo: Finalni "obračun"

Pada konačna odluka

Musemić vs FK Sarajevo: Finalni "obračun"

A. Čaušević

FK Sarajevo i Husref Musemić će danas obaviti posljednju rundu pregovora vezanu za ostanak ili odlazak iskusnog stručnjaka sa klupe novog prvaka BiH. 

Musemić je u sezoni iza nas na stadion Asim Ferhatović Hase donio dva trofeja, po prvi put u klupskoj historiji osvojena je dupla kruna.

Musemićeva "mašina" je perfektno funkcionisala kada je to bilo najpotrebnije, tim koji je sastavio ovaj stručnjak je izgledao savršeno za bh. standarde. Kao nagrada za to stiglo je osvajanje Premijer lige i Kupa BiH.

Nakon završetka uspješne sezone rukovodstvo FK Sarajevo i Musemić su počeli pregovore oko nastavka saradanje. Do sada su održana dva sastanka, a finalni je zakazan za danas.

Pripreme Bordo tima za narednu sezonu počinju krajem sedmice te je danas na neki način i krajnji rok da se riješi pitanje trenera.

Tokom prethodna dva sastanka obje strane su zastupale svoje interese što je i sasvim logično u ovakim situacijama, te svi vjeruju u pozitivan ishod.

Kako to obično biva u medijima se pojavilo niz špekulacija oko detalja pregovora, za sada je sigurno da će Musemić u slučaju dogovora potpisati dvogodišnji ugovor.

Nezvanično, problem pravi odštetna klauzula u slučaju ranijeg raskida saradnje. Navodno su iz kluba ponudili tri mjesečne plate s čime se Musemić ne slaže i insistira na isplati cjelokupnog ugovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najtrofejniji trener u historiji koševskog premijerligaša je prethodnih dana bio na odmoru poslije naporne sezone, a danas se očekuje definitivni rasplet ove "sage".

A šta ako Musemić ne potpiše? Za sada niko i ne pomišlja na takav scenarij, a možda bi i trebao...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Samo glupe balije mogu pregovarati sa nekim ko radi za sumnjive menadzere i za novac im u klub dovodi amatere.
0 6
rehaTZ
Na kraju ce ga otjerati
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi