Završni pregovori sa Musemićem u srijedu, Gavrić stigao u Sarajevo, odbijena ponuda za Kovačevića?

Šampion BiH uskoro počinje sa pripremama

Završni pregovori sa Musemićem u srijedu, Gavrić stigao u Sarajevo, odbijena ponuda za Kovačevića?

Aktuelni prvak naše zemlje i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, s pripremama za narednu sezonu će početi u petak.

Ko će izvršiti prozivku fudbalera osvajača duple krune još uvijek nije poznato, no kako SportSport.ba neslužbeno saznaje u srijedu bi trebalo biti definitivno jasno ostaje li Husref Musemić na klupi Bordo tima.

Naime, kako saznajemo iz izvora bliskih klubu Musemić se nalazi na odmoru od naporne sezone pa je zbog toga i treća runda pregovora zakazana za srijedu.

Do zvaničnih informacija vezanih za tok pregovora u ovom trenutku je nemoguće doći, što je i očekivano, no nezvanično zainteresirane strane postigle su dogovor oko dužine ugovora (dvije godine iako je od dolaska Tana praksa bila da se s trenerima potpisuju jednogodišnji ugovori) i visine mjesečnih primanja šefa struke.

No, nezvanično, problem pravi odštetna klauzula u slučaju ranijeg raskida saradnje. Navodno su iz kluba ponudili tri mjesečne plate s čime se šef struke ne slaže i insistira na isplati cjelokupnog ugovora.

Pokušali smo se provjeriti tačnost ovih informacija ali iz kluba ne žele izlaziti u javnost do okončanja pregovora, dok nas je nakon druge runde pregovora Musemić uputio na PR službu tako da ipak sve ove informacije treba uzeti sa rezervom.

S druge strane u sjeni pregovora sa Musemićem odvijaju se druge aktivnosti u klubu. Kao što smo već i rekli, prozivka će biti u petak, a aktuelni prvak naše zemlje uskoro će ozvaničiti i saradnju sa prvim pojačanjem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskusni vezni fudbaler Nebojša Gavrić, kako saznajemo stigao je u glavni grad Bosne i Hercegovine. Danas bi trebao obaviti liječničke preglede nakon kojih će potpisati dvogodišnji ugovor sa Bordo timom.

Također, nezvanično SportSport.ba saznaje da je na adresu kluba stigla i ponuda za mladog golmana Vladana Kovačevića od jednog člana Bundeslige vrijedna 900.000 eura, no ista je odbijena. U Sarajevu smatraju da im je Kovačević u ovom trenutku prijeko potreban te da će njegova cijena i dalje rasti pa ga ne žele prodati tek tako.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
HAHAHAHAHAHAHAHA Čuj 900.000€ pa on vrijedi 3.5m najmanje !!!! Najebem se majke dotičnom klubu i upravi istog za tu ponudu !!!!
14 0
gumenakita
900.000 hiljada eura,ma nedajte ispod 2 miliona,treba zapad naviknuti da ne prodajemo igrace za kikiriki.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi