Musemić je otkrio kako se pregovara s Markom Obradovićem, očekuje se dolazak Šofranca, a moguće je da će biti još novih imena na Koševu

Sarajevo startalo s pripremama

Musemić: Želimo unaprijediti odbranu, čekamo pojačanja

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva danas startaju s pripremama za nastavak sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Sarajevo je danas s pripremama krenulo "desetkovano", pošto je nedostajao određeni broj igrača.

Naime, Husref Musemić je dao slobodno igračima koji slave Božić, dok su ostali na koje je računao ipak bili prisutni na prvom treningu pred nastavak sezone.

"Počinjemo pripreme bez nekoliko igrčaa koji su dobili slobodan dan i oni će sutra biti tu i tada ćemo biti kompletni. U narednoj polusezoni je cilj da budemo na kraju bolji nego prošle sezone, koja je bila izuzetno turbulentna", kazao je Musemić.

"Što se tiče pojačanja, na treningu danas nema nijedno novo ime, ali u narednim danima očekujemo nekoliko igrača. Sutra bi se trebao pojaviti Aleksandar Šofranac, a u pregovorima smo i s Markom Obradovićem".

Musemić ističe da želi da unaprijedi jedan segment kada je njegov tim u pitanju.

"U protekloj polusezoni bili smo najefikasnija ekipa u ligi, ali bih želio da popravimo odbranu. Nisam bio zadovoljan kako smo to uradili u situacijama kada izađemo previše prema naprijed, jer svaka ekipa koja igra napadački mora da se previše otvori. Imamo nekolicinu igrača koji mogu da se poboljšaju, a na tom mjestu može biti dobar i Adukor, ali probat ćemo i sa Šofrancem".

Na pitanje šta je cilj Sarajeva, konkretno, Musemić je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Volio bih da budemo prvaci, ali vidjet ćemo. Možemo biti i prvi, drugi, treći...", poručio je strateg bordo tima.

Na kraju dodajmo i da Perica Ivetić, te Saša Novaković, kako se i ranije nagovještavalo, mogu potražiti novu sredinu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti