Musić: Rudaru želimo vratiti stari prepoznatljivi sjaj

Fudbaler Rudara

Musić: Rudaru želimo vratiti stari prepoznatljivi sjaj

E. Škulj

Trener kakanjskog Rudara Elvedin Beganović je prije 11 dana izvršio prozivku igrača i startao sa pripremama za narednu sezonu. Prvoj prozivci zeleno-crnih odazvalo se 23 igrača među kojima su i povratnici u Rudar Belmin Čehajić i Omer Musić. 

U međuvremenu klub je doveo i treće zvučno pojačanje, a to je krilni napadač Mirza Kovač koji je u prošloj sezoni nastupao za dobojsku Mladosti i Metalleghe. 

Općinski načelnik Nermin Mandra i glavni finansijer kluba Edin Begovac odlučili su da budućnost kluba grade na domaćem igračkom kadru, tako da ćemo u novoj sezoni u zeleno-crnom dresu gledati čak 90% igrača koji su ponikli u ovom klubu. Jedan od povratnika u zeleno-cri dres, univerzalac Omer Musić je u razgovoru za Sportsport.ba potvrdio da je atmosfera u timu sjajna. 

''U timu vlada sjajna atmosfera. Tu sam desetak dana i sve je u najboljem redu. Cijeli kolektiv diše kao jedna osoba. Stvaramo respektabilnu ekipu koja se temelji na domaćem igračkom kadru uz pojačanja na deficitarnim pozicijama. Momci koji su mahom povratnici u Rudar su se sjajno uklopili u sistem rada trenera Beganovića i svima se dopada novi projekat ''domaći Rudar''. Vjerujem da ćemo u novoj sezoni imati šta pokazati'', rekao je Musić te se odlučio zahvaliti i svom bivšem klubu: 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

''Želim se zahvaliti ekipi Mladosti na predivnim trenucima provedenim u ovom klubu. Hvala im za sve što su učinili za mene i zaista im želim da ostvare što bolji reuzltat u predstoećoj sezoni. Ja se okrećem novom izazovu u karijeri i želim da pomognem Rudaru da vrati svoj stari prepoznatljivi sjaj.''

Uz Omera Musića (Mladost DK) , Mirzu Kovača (Metalleghe), Belmina Čehajića (Bosna Visoko) i Vahidina Čaluka (Bosna Sema), povratnik u zeleno-crni dres je i desni bek Ibrahim Hrvat (Bosna Visoko), a Uprava Rudara će u narednim danima pokušati dogovoriti nastavak saradnje sa Bišćaninom Benjaminom Dizdarićem, te angažovati napadača i iskusnog golmana koji će zamjeniti Aleksandra Nikolića koji je napustio kakanjski Rudar i potpisao za crnogorski OFK Grbalj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi