Predsjednik Mladosti iz Kaknja

Mušija: Angažovanjem Aldina Džidića učinili smo veliki posao

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su počeli s pripremama za nastavak sezone. Prisutnim medijima se na današnjoj press konferenciji obratio i predsjednik kluba Mensur Mušija, koji je govorio o prelaznom roku i očekivanjima u nastavku sezone

"Drago mi je što smo ponovo tu nakon nešto više od mjesec dana, veliko mi je zadovoljstvo da i zvanično mogu potvrditi dolazak našeg najvećeg pojačanja, a možda i najvećeg pojačanja prelaznog roka u Premijer ligi u redove našeg kluba. Riječ je o Aldinu Džidiću i mislim da smo napravili veliki posao njegovim angažovanjem. Sutra će se na treningu pojaviti i Armin Pašagić, a tu će još biti dolazaka nekih igrača na probu. Mi se nadamo da s postojećim igračkim kadrom uz pojačanja, ne bih trebali da imamo problema oko opstanka u Premijer ligi", nada se Mušija.

Preduslov za miran proljetni dio jeste, da se zbiju redovi i ekipa odradi dobre pripreme.

"Moramo uigrati ekipu, jer 12. kola će vrlo brzo proći, nema prostora za kiks ili popravni, tako da od prve utakmice s Radnikom očekujem maksimalan angažman i borbu za svaku loptu.Poslije ljetnog prelaznog roka, kada nismo imali zvučnih pojačanja, mislim da je dolazak Džidića, koji je igrao Ligu prvaka i grupnu fazu Evropske lige to nešto što je možda i falilo našem klubu. To je sigurno pravi vođa i igrač s velikim iskustvom, tako da od njega stvarno očekujemo veliku pomoć. Mislim da je naš izbor pojačanja dobar, te da ovi mladi igrači koji dođu da će se s vremenom uklopiti u našu sredinu", ističe prvi čovjek Mladosti.

Za igrače Mladosti stižu brojne ponude.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Menadžeri stalno zovu i pitaju cijenu obeštećenja, ali se mi ne opterećujemo, svi igraju ugovore s klubom i bez našeg pristanka ne mogu otići. Nadam se da ćemo pripreme iskoristiti maksimalno dobro, te da ćemo spremno dočekati nastavak sezone", kazao je Mušija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi