Mušija nakon 'šestice' u Banjoj Luci: Nisam otvorio Šolbićevu poruku, nije to korektno...

Mladost bez trenera, ali prvi čovjek kluba i dalje optimista

Mušija nakon 'šestice' u Banjoj Luci: Nisam otvorio Šolbićevu poruku, nije to korektno...

S. Mlaćo

Prva trenerska ostavka pala je jučer u Premijer ligi. Fahrudin Šolbić je odlučio da napusti klupu Mladosti nakon poraza od 6:0 u Banjoj Luci od Borca i to u prvom kolu.

Iako je poraz visok, prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija razočaran je potezom Šolbića. Ističe da je poraz očekivao, te da je on sasvim normalan zbog cijele situacije u kojoj su Dobojlije i obustavile rad tokom priprema zbog korona.

Sa Šolbićem kaže nije pričao, a nije mu se ni dopao način na koji je isti sve izveo.

"Iznenađen sam jer sam mu rekao da od prve dvije utakmice ne očekujem ništa. Rekao sam da spremamo ekipu za Slobodu, to je konkurent u borbi za opstanak. Šolbić mi je poslao poruku, a nisam je vjerujte ni pročitao. Nije korektno da neko tako da ostavku u medije, a prije toga ne javi meni", priča Mušija za SportSport.ba.

Mladost neće dugo biti bez trenera.

"Ponuda jako puno imamo. Beganović je sada tu, ima PROFI licencu, zakazao je trening u ponedjeljak. Utorak ćemo možda igrati i neku utakmicu. Nije smak svijeta, možda je rezultat previsok, a poraz je očekivan. Mi smo imali deset dana trenažnog procesa prije lige, a prije toga ležanje po bolnici... Neočekivan mi je poraz Veleža, a naš je očekivan, samo malo previsok. Možda nije dobro što je bilo 6:0 za ove mlade momke, ali sve je ulazilo Borcu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ističe da će biti pojačanja, te da će tim već od narednog kola biti jači.

"Mi sada imamo četiri igrača koja će igrati narednu utakmicu, a nisu jučer. Zbog papirologije i korone nismo mogli riješiti njihove papire. Dogovorilli smo dolazak Šabanovića iz Sarajeva, tu je i Lalić, imali bi dva izvrsna beka. Radimo i na tome da dovedemo još jednog golmana. Imamo mi finu ekipu, ali nerealno je očekivati da sada pruže maksimum", dodao je na kraju razgovora prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija.

Top Komentari

Samoiskreno
Seljačina
4 14
podstanarsalavora
Ovi su gori od najgoreg travnika,seljačka posla
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi