Pao prvi rekord u novoj sezoni "skraćene" Premijer lige!
FOTO: SportSport.ba; fkzeljeznicar.ba/Damir Hajdarbašić

Otkako se igra u formatu od 12 klubova

Pao prvi rekord u novoj sezoni "skraćene" Premijer lige!

A. Čaušević

Zvanično je počelo peto izdanje "skraćene" Premijer lige, odnosno peta sezona otkako se najveći rang bh. fudbala igra sa 12 klubova. 

Nakon jučerašnje četiri utakmice pao je i prvi rekord. Otkako se Premijer liga igra sa 12 klubova do sada niti jednom uvodni mečevi u sezoni nisu bili efikasni kao jučer.

Naime, na četiri prva susreta postignuto je 12 golova čim je nadmašen rezultat iz sezone 2019/20 kada je također na četiri prva susreta bio dvocifren učinak, ali od 11 golova.

Jučer je Borac sa 6:0 pobijedio Mladost, Željezničar je počastio Velež (3:0) s tri komada, remi (1:1) je viđen na Tušnju između Slobode i Radnika, dok je minimalac (1:0) upisao Zrinjski protiv Olimpika.

Inače, najefikasnije prvo kolo u skraćenom izdanju Premijer lige su bile runde koje su otvorile sezone 2016/17 i 2019/20 kada je postignuto po 15 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo kolo takmičarske godine 2019/20 će biti zatvoreno mečevima Krupa - Sarajevo i Široki Brijeg - Tuzla City. Ukoliko strijelci budu raspoloženi za očekivati je da prvo kolo nove sezone postane i najefikasnije u formatu sa 12 klubova.

Inače, najbolje kvote za ova dva meča nudi kladionica Mozzart. Svoje ponude za duele Krupa - Sarajevo i Široki Brijeg - Tuzla City ostavite ovdje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Nuksi
Ja mislio po broju gledalaca
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi