Muslin: Srbija je sada na pravom putu

Selektor 'Orlova'

Muslin: Srbija je sada na pravom putu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin dao je zanimljiv intervju za engleski 'WhoScored'.

Muslin se osvrnuo na igre 'Orlova' u prethodnih nekoliko godina, kada su propuštena velika takmičenja, ali i na dosadašnje rezultate u kvalifikacijama za SP u Rusiji.

"Rezultati su bili potpuno neadekvatni obzirom na vrijednost i kvalitet igrača. Ja nisam bio dio fudbalskog saveza u to vrijeme, tako da ne mogu da sudim razloge zašto je to bilo tako", rekao je Muslin na početku razgovora.

63-godišnji stručnjak po dolasku na mjesto selektora krenuo je bukvalno od nule. Kako sam kaže, smatra da je do sada učinjen veliki posao, te da su promjene tokom kratkog rada na kormilu reprezentacije postavljene u pravom smjeru.

"Napravio sam detaljnu analizu prošlih utakmica i igrača kako bi utvrdio koje bi promjene bile neophodne. Indetifikovao sam da bi promjena sistema igračima omogućila da pokažu sve svoje sposobnosti na nivou na kojem to isto rade u svojim klubovima. Takođe smo uspjeli da stvorimo novu atmosferu koja je od ključnog značaja. Igrači su svjesni tereta koji nosi dres reprezentacije dok predstavljaju Srbiju na terenu". 

Muslin je dodao da je statistika veoma važna u modernoj igri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Statistika igra ključnu ulogu danas kao dodatak na ono što trener vidi na terenu. Kada ste selektor tima, statistika je veoma važan alat kako bi se održao korak sa učinkom igrača kada nemate priliku da gledate sve igrače uživo na djelu. Što se tiče sadašnjeg odabira igrača, tu je i prihvatanje činjenice da su neki od najvećih imena u ekipi, Branislav Ivanović koji ima trenutno najviše nastupa za selekciju, vjerovatno blizu kraju reprezentativnih karijera do početka SP. Međutim, trener razumije značaj njihovog iskustva u ovoj kampanji", zaključio je Muslin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi