Vjera u sebe

Otkrovljenje sezona kao putokaz za sve

Vjera u sebe · Komentar

A. Čaušević

Rijetko koji fudbaler se može pohvaliti činjenicom da je novu sezonu otvorio sa četiri gola na četiri različite utakmice, a da tokom pripremnog perioda uopšte nije bio u prvom planu. Formula uspjeha je vjera u sebe i svoje kvalitete. I strpljenje kao neizostavni faktor.

Mustafa Mujezinović je apsolutno otkrovljenje nove sezone Premijer lige BiH. Veznjak Željezničara je najbolji strijelac prvenstva sa četiri postignuta gola. Veznjaku polazi sve za nogom i dojam je kako da god šutira lopta će završiti u mreži. Radi samo ono što svaki trener želi. Dodaje kada treba i zabija kada mu se ukaže prilika.

Mujezinović je u Željezničar stigao prije godinu i pol. U januaru 2019. godine odbio je produžiti ugovor s Veležom, da bi se nekoliko sedmica kasnije priključio Plavim kao jedno od prvih pojačanja u trećem mandatu Amara Osima na Grbavici.

Proljetni dio sezone 2018/19 je odradio solidno, baš kao i odigrano dio prekinute 2019/20 sezone. Upisao je nekoliko asistencija, ali niti jednom nije tresao protivničku sezonu. Stigla je pandemija koronavirusa i period neizvjesnosti za ovog 27-godišnjaka.

U junu i julu je bio bliže odlasku nego ostanku na Grbavici, pao je u drugi plan. Što u prevodu uglavnom znači sjedenje na klupi ili tribanama te minute na kašičiću. Međutim, odlučio je da ostane, naporno radi u tišini i strpljivo čeka svoju šansu. Sada je hit na premijerligaškim terenima.

Trud, strpljenje i vjera u sebe su se brzo isplatile. Zvijezde su se poklopile. Okolnosti u ekipi Željezničara pred prvo kolo su bile takve da je Mujezinović morao biti starter protiv Veleža, tako je i bilo. I bio je odličan, zabio je svoj prvijenac u plavom dresu u trijumfu 3:0.

Stiglo je i drugo kolo. Mujezinović opet starter i opet gol. Tada Radniku. Slijedi treće kolo. Duel s Borcem na Grbavici. Opet starter i opet gol, sada za pobjedu. Četvrto kolo, meč sa Slobodom. Nema ga u startnoj postavi, svi slute na prekid serije, ali ne, kada hoće onda hoće.

Mujezinović je zajedno sa Semirom Štilićem učinio fudbal tako jednostavnom i lijepom igrom. Dupli pas, izlazak jedan na jedan, protivnička odbrana izbačena iz igre i rutinska realizacija. Četiri od četiri. Od autsajdera na pripremama do junaka na takmičarskim mečevima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što učinak veznjaka Plavih čini još impozantnijim je to što niti jednom nije odigrao kompletan meč. U prva tri kola kola bio je starter, ali bi ga Osim mijenjao obično sat vremena nakon igre, dok je protiv Slobode na terenu proveo 30-ak minuta.

Svakom timu je neophodan zahvalan igrač. Da uskoči kada treba, da se prilagodi kada je neophodno, da mu je uspjeh tima na prvom mjestu, da ne stvara treneru glavobolju. Sve te karakteristike posjeduje Mujezinović, talisman Plavih u dosadašnjem dijelu sezone Premijer lige.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bakac
Samo jos da se opusti jer igra pod nekim grcem. I da vise koristi svoju brzinu. Nastavi jako Mustafa svaka ti cast!
19 1
007
Ovaj momak ce za godinu - dvije napraviti veliki transfer, a Željo ce solidno zaraditi na njemu, Amar jednostavno ima osjecaj i njuha za ovakve igrace, sjetimo se samo kako je Viscu doveo, sva situacija podsjeca na njega
17 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi