Mušija napustio Rudar iz Kaknja: Došlo je do zasićenja, bitno je da sam zdrav i spreman

Kreće u nove izazove

Mušija napustio Rudar iz Kaknja: Došlo je do zasićenja, bitno je da sam zdrav i spreman

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Mustafa Mušija neće u narednom periodu nositi dres FK Rudar Kakanj. Kakanjci su počeli sa pripremama, a Mušija se odlučio za promjenu sredine.

Učinio je to nakon skoro četiri godine i sigurno da može biti zadovoljan onim što je pružio u tom periodu. Gotovo uvijek davao je maksimum na terenu, što su navijači znali cijeniti, a uoči ove sezone imao je problema sa povredom. Uspješno se vratio na teren i sada kreće u nove izazove.

Odlazak iz Rudara potvrdio je za SportSport.ba.

"Došlo je do zasićenja jer sam skoro četiri godine proveo u Rudaru, a da i ne govorim o nekim drugim stvarima. Ovaj klub ne zaslužuje da je u ovakvoj situaciji s obzirom na tradiciju i sve ostalo šta ima“, rekao je Mušija za SportSport.ba.

Ima ponuda, svi koji poznaju Prvu ligu FBiH znaju njegove kvalitete.

"Upita ima. Kako iz BiH, tako i inostranstva, pa vidjet ćemo. Nije to ništa konkretno, nadam se da u narednih pet do deset dana ću donijeti odluku. Najbitnije mi da sam hvala Bogu zdrav i spreman, te ću donijeti najbolju odluku vezanu za moju karijeru“, dodao je sada već bivši član Rudara.

Oglasi

U dosadašnjoj karijeri Mušija je nastupao i za FK Mladost Doboj Kakanj, Jedinstvo te NK Čelik.

Kakanjci su prvi dio sezone okončali na trećem mjestu sa 26 osvojenih bodova.

S obzirom na skoro česte probleme u funkcionisanju kluba u Rudaru itekako mogu biti zadovoljni sretni.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nadaju se da će i drugi dio sezone završiti u samom vrhu tabele. U prvom kolu nastavka sezone gostuju kod HNK Tomislav.

Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH nastavlja se 04./05.marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi