Mustafi se oporavio od povrede

Wenger potvrdio da se Nijemac vraća

Mustafi se oporavio od povrede

Shkodran Mustafi vratio se treninzima Arsenala i on će biti u konkurenciji za povratak u tim u nedjelju protiv Crystal Palacea. 

Njemački defanzivac nije igrao tri sedmice zbog povrede zadnje lože u pobjedi Arsenala 3:1 protiv Stoke Cityja ranije ovog mjeseca.

Ali, trener Arsenala Arsene Wenger je potvrdio da će Mustafi biti u konkurenciji za tim protiv Crystal Palacea, baš kao i Danny Welbeck i Alex Oxlade-Chamberlain koji su se također oporavili od povreda.

Welbeck nije igrao nijednu minutu ove sezone jer je imao problema sa povredom koljena od koje se oporavio te je od srijede počeo sa normalnim treninzima, dok je Oxlade-Chamberlain imao problema sa povredom zadnje lože zbog koje je propustio samo jedan meč i to protiv West Broma.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Shkodran se vratio punom treningu i on će se vratiti u ekipu. Alex izgleda kao da bi se mogao vratiti normalnom treningu u subotu. Od posljednje utakmice, mislim da smo izgubili Kierana Gibbsa. Mislim da on neće biti spreman za naredni meč. Nadam se da je u pitanju lakša povreda. Danny Welbeck radi veoma dobro na treningu, tako da imamo mnogo opcija", rekao je Wenger.

Podsjetimo da  Arsenal narednu utakmicu igra na domaćem terenu protiv Crystal Palacea i to u nedjelju, 1. januara od 17.00 sati. Arsenal je trenutno na 4. mjestu Premiershipa sa devet bodova manje od lidera Chelseaja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi