Mustafi u Arsenalovom timu decenije dovoljno govori o padu ovog kluba posljednjih godina

Nijemac u idealnoj postavi, navijači u čudu

Mustafi u Arsenalovom timu decenije dovoljno govori o padu ovog kluba posljednjih godina

Edmir Škorić

Statistički portal Whoscored sastavio je najbolju momčad Aresnala u posljednjoj deceniji.

Uglavnom su u timu igrači koju su tokom minule decenije odigrali najmanje 70 mečeva za Topnike u Premier ligi i Ligi prvaka.

Mnogi navijači Arsenala su pomalo i iznenađeni konačnim izgledom sastava, posebno jer se u njemu nalazi i njemački stoper Shkodran Mustafi.

"Činjenica da se Škodran Mustafi pridružio Arsenalovoj momčadi decenije jednostavno ilustrira koliko je klub propadao u toj deceniji. Mustafi u prosjeku osvaja više zračnih duela od bilo kojeg igrača Arsenala u ovoj deceniji, ali se gotovo u svakom drugom aspektu ne može smatrati pouzdanim stoperom", navodi Whoscored.com.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Mustafija, tu su još Petr Čech, Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Santi Cazorla, Alex Song, Mesut Ozil, Samir Nasri, Robinvan Persie i Alexis Sanchez.


Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ninoox
Cech ispred Lehmanna? Jesul ti ljudi realni
1 4
PRAVIGAZIJA
Zajedno osvojili 0 BITNIH TROFEJA..ali bitno je da je to MOMCAD DECENIJE..svaka cast MUSTAFI, najbolji si..
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi