Mustafi zbog povrede mora na dužu pauzu
Foto: EPA

Visoka pobjeda skupi koštala Nijemce

Mustafi zbog povrede mora na dužu pauzu

Reprezentacija Njemačke je na dominantan način došla do plasmana na Mundijal. Pobjedom od 5:1 nad Azerbejdžanom u posljednjem kolu kvalifikacija Nijemci su sačuvali perfektan skor, s obizirom da su osvojili maksimalnih 30 bodovau ovom kvalifikacionom ciklusu.

Ipak, visoka pobjeda je skupo koštala Njemačku, s obzirom da su na utakmici s Azerbejdžanom povrede zadobili Shkodran Mustafi i Niklas Sule.

Defanzivac Arsenala, Mustafi, je morao napustiti igru u prvom poluvremenu, a prema prvim informacijama on je zadobio povredu zadnje lože, te mu slijedi dugotrajan oporavak.

"Kada je Mustafi u pitanju, čini se da je došlo do kidanja mišića ili mišićnih vlakana. U svakom slučaju, moguće je da ga očekuje dugotrajna pauza", izjavio je selektor Njemačke Joachim Low nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I Niklas Sule je morao napustiti igru u prvom poluvremenu, ali još uvijek nije poznat stepen povrede mladog defanzivca Bayern Munchena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi