Mustafija finansijski zahtjevi koštali transfera
Foto: EPA

Inter odustao od fudbalera Arsenala

Mustafija finansijski zahtjevi koštali transfera

Sportski direktor Intera Piero Ausilio je otkrio da je transfer Shkodrana Mustafija iz Arsenala, koji se trebao desiti zadnjeg dana prelaznog roka, propao zbog zahtjeva ovog fudbalera kada je u pitanju visina plate.

Arsenal je bio voljan pustiti Mustafija nakon samo jedne sezone provedene na Emiratesu, a Inter je uspio dogovoriti jednogodišnju posudbu uz obavezu otkupa ugovora po isteku iste.

Ipak, Ausilio tvrdi da su i Mustafi, ali i Arsenal, naknadno tražili previše novca.

"Mi smo samo pregovarali oko Mustafija, ali kada smo shvatili da ne možemo ispuniti zahtjeve igrača, a možda jednim dijelom i Arsenala, odustali smo od svega", izjavio je Ausilio.

U ime Shkodrana Mustafija je pregovarao njegov otac i menadžer, Kujtim Mustafi, ali Ausilio nije želio krivicu za propadanje transfera prebaciti samo na jednu osobu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne znam ko je upućivao te zahtjeve, ali uslovi su bili takvi da mi nismo željeli dalje pregovarati...Ovakve stvari se često dešavaju", dodao je sportski direktor Intera.

Shkodran Mustafi je stigao u Arsenal prošlog ljeta iz Valencije, a Topnici su za usluge štopera njemačke reprezentacije platili čak 35 miliona funti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi