Mustedanagić: Ko su najbolji igrači u Premijer ligi? Ahmetović i Štilić

Novi fudbaler bordo tima za SportSport.ba

Mustedanagić: Ko su najbolji igrači u Premijer ligi? Ahmetović i Štilić · Intervju

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine od prije nekoliko dana imamo i jednog Zinedina. Došao je iz Češke, ime dobio po Zidaneu, a sa FK Sarajevo ima velike ciljeve do kraja sezone.

Koordinator za sportski segment bordo kluba Emir Hadžić uspio je dogovoriti dolazak još jednog mladog reprezentativca u tim s Koševa. Ovo je već šesti, a za razliku od ostalih koji većinom igraju u defanzivnom dijelu tima, Zinedin Mustedanagić je ofanzivac, baš kao što je bio i fudbaler po kojem je dobio ime.

Otac i fantastična utakmica velikog Zidanea na Mundijau 1998. protiv Brazila su 'krivci' što on danas ima, za bh. uslove, čudno ime.

"Ime sam dobio po Zidaneu. Tata mi ga je dao. Rođen sam 1998. godine, tata je gledao utakmicu Francuske sa Brazilom, a Zidane je dao dva gola", kaže na početku razgovora za SportSport.ba ovaj 21-godišnji fudbaler.

Karijeru je počeo u Bosni i Hercegovini, a sa samo 12 godina zaputio se u Češku, tačnije u Spartu Prag gdje je i danas. U bordo tim stiže na šestomjesečnu posudbu.

Fudbal je zavolio već sa četiri godine.

"Familijarno smo većinom svi u fudbalu. Sa četiri godine tata me je odveo na stadion da se igramo, odmah sam uzveo loptu i tako je sve počelo".

"Na probu sam otišao u Češku sa 12 godina i dan danas sam tamo, evo već osam godina..."

U Sarajevo je stigao da se dokaže.

"Došao sam da se dokažem i pokažem treneru da bih trebao igrati. Nadam se da će biti sve u redu".

"Mislim da je kvalitetna liga, posebno sad, došli su neki dobri igrači. Pokušat ću pomoći ekipi da ponovimo ono što su oni uradili prošle godine. Moje je da radim naporno, nadam se da će biti sve u redu da neće biti povreda, pa ćemo vidjeti šta će biti, hoću li ostati ovdje ili ću se vratiti u Češku".

U novom klubu će ga trenirati stari trener. S Vinkom Marinovićem je već radio u mladoj reprezentaciji i izuzetno ga cijeni.

"Prvo sam razgovarao sa koordinatorom za sportski segment Emirom, pa s šefom struke Vinkom. Momci iz Sarajeva i mlade reprezentacije koje znam su mi pričali da je ovdje odlično tako da je bilo puno faktora da dođem. Vinko je odličan trener, veliki stručnjak. Imao je do sada dobre rezultate, nadam se da će tako biti i sada".

Kako ti se sviđa ekipa?

"Ekipa je odlična za sada, sviđa mi se ovdje, nadam se da će tako biti i do kraja".

Mimo terena je vrlo povučen, navija za najveći svjetski klub, cijeni Štilića i Ahmetovića i volio bi zaigrati u ligama petice...

"Kada nisam na terenu vrijeme provodim odmarajući, igrajući Playstation, čitajući knjige... Navijam za Real Madrid, ali ne mislim da bih jednog dana mogao baš tako visoko dobaciti. Ali, neka od liga petice bi bila OK".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbolji igrači u Premijer ligi su mi možda u ovom momentu Semir Štilić i Mersudin Ahmetović. Dobri su i Rahmanović, Velkoski...", kaže za kraj razgovora Mustedanagić.

Zinedin se ekipi priključio prije tri dana, a već u utorak će imati priliku prvu put i zaigrati. Istina, u pitanju će biti prijateljski susret u kojem će aktuelni lider premijerligaške karavane igrati protiv NK Ljubuški.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fbigoal
Pogrešio je sigurno da je drugu boju odabrao možda bi uz velemajstora Štilića i napredovao a ovako treba mu Fatihu proučiti
2 13
BOSANAC123456
Majstor za našu ligu ,živi bili pa vidjeli !
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi