Kakav je Chelsea postao klub najbolje govori skandal kojeg su napravili Mudryk i Srna

Ostali igrači Plavaca su bili u nevjerici

Kakav je Chelsea postao klub najbolje govori skandal kojeg su napravili Mudryk i Srna

A. Čaušević

Sredinom januara Mykhaylo Mudryk je stigao u Chelsea iz Shakhtara iz Donetska za 100 miliona eura, a tri mjeseca kasnije britanski mediji su otkrili detalje skandala koji se desio na dan potvrde transfera. Ta scena najbolje oslikava trenutnu situaciju u londonskom klubu.

"Ovo više nije moj klub, ne prepoznajem ga", ispalio je Didier Drogba nakon što je Chelsea eliminisan u četvrtfinalu Lige prvaka od Real Madrida.

Daily Mail je u četvrtak donio nevjerovatnu priču koja je sve igrače Chelseaja ostavila u nevjerici. Sve se dešavalo neposredno pred utakmicu protiv Crystal Palacea.

Mail Sport otkriva da je Todd Boehly 15. janura dopustio Mudryku i njegovim predstavnicima da uđu u svlačionicu i to kada je ekipa radila posljednje pripreme pred susret.

Svrha posjete bila da Ukajinac upozna ekipu koju je u to vrijeme vodio Graham Potter nakon što je prethodno predstavljen publici na Stamford Bridgeu.

No, zajedno s Mudrykom i Boehlyjem, i nizu drugih pojedinaca među kojim je bio i Darijo Srna, za koje se smatralo da su dio pratnje ukrajinskog fudbalera, također je omogućen pristup "unutarnjem svetištu" tima.

Oglasi

Područje svlačionice naširoko se smatra "svetim mjestom" za igrače, posebno prije početka utakmice kada se mentalno pripremaju za utakmice, sa strogim pravilima o tome ko smije ući u prostor na dane utakmica.

Kultura u američkim sportovima je drugačija tamo gdje ti privatni prostori mogu biti mnogo gostoljubiviji pa je tako čak i novinarima dopušten ulazak u svlačionicu.

Neki igrači Chelseaja i zaposlenici ostali su šokirani kada je Boehlyju, Mudryku i njegovim savjetnicima dopušten ulazak u svlačionicu na dan utakmice protiv Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije tog dođaja uslijedio je još veći raspad ekipe koja na terenu samo na momente zna izgledati kao tim. Odlazak Romana Abramovicha i dolazak Boehlyja je definitivno unazadio popularne Plavce.

Na Boehlyju koji je najavio smanjivanje plata igračima za 30% zbog slabih rezultata je da donese odluku ko će voditi ekipu od naredne sezone. Najveći favorit je Julian Nagelsmann. Međutim, Amerikanac će ukoliko želi da vrati Chelsea u vrh morati zaboraviti na primjenu američkih običaja u Evropi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi