Mudryk ponovo "zapalio" Instagram: Arsenal više ne smije ništa da čeka!

Svima je jasno koliko želi da potpiše za Topnike

Mudryk ponovo "zapalio" Instagram: Arsenal više ne smije ništa da čeka!

Endin Čaušević

Ukrajinski fudbaler Mykhaylo Mudryk već danima se povezuje s transferom u londonski Arsenal, a svojim objavama igrač Shakhtara svima javno pokazuje koliku želju ima da karijeru nastavi u dresu londonskog kluba.

Mudryk je oduševio sve igrama u dresu Shakhtara i skrenuo je na sebe pažnju mnogih evropskih klubova, ali čini se da je Arsenal jedini koji je spreman napraviti konkretan korak i kupit ga već u januaru.

U Arsenalu vjeruju da bi Ukrajinac bio ogromno pojačanje u zimskom prelaznom roku za drugi dio sezone u kojem Topnike očekuje borba za titulu prvaka Engleske koju već dugo čekaju.

Ovaj 21-godišnjak će teško ostati u Shakhtaru ove zime, ali ni čelnici kluba iz Donetska ne žele tako lako da ga puste i traže za njega čak 80 miliona eura, dok Arsenal s druge strane nudi 20 miliona eura manje.

Međutim, čini se da više uopšte nije upitno kakvu želju Mudryk ima da završi u Arsenalu, a to je još jednom pokazao.

Prije nekoliko dana ovaj mladi Ukrajinac pratio je meč West Hama i Arsenala što je pokazao i na društvenim mrežama, a to je oduševilo navijače Arsenala.

Oglasi

Ipak, prava euforija među Topnicima nastala je večeras kada su vidjeli novi story kojeg je Mudryk objavio na Instagramu u toku utakmice između Brightona i Arsenala.

U prvom planu bili su treneri Mikel Arteta i Roberto De Zerbi čiju fotografiju je objavio uz opis: "Dva odlična trenera".

Image

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mudryk je s De Zerbijem sarađivao u Shakhtaru sve do ljeta ove godine, a sada je preočito da ima želju da uskoro bude i dio ekipe koju predvodi Arteta.

Ovo je dovoljan pokazatelj koliko Mudryk želi da ide u Arsenal, te su navijači poslali apel čelnicima da reaguju i da dovedu Ukrajinca za kojeg su sigurni da bi bio ogromno pojačanje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi