Albancu skoro pa ispale oči od nevjerice šta je uradio

Neće imati sna

Albancu skoro pa ispale oči od nevjerice šta je uradio

A. Čaušević

Albanija je u svom prvom meču kvalifikacija za Evropsko prevenstvo upisala minimalan poraz. Selekcija koju predvodi Brazilac Sylvinho je gostovala Poljskoj i izgubila sa 1:0 uz nevjerovatan promašaj u samoj završnici meča.

Poljaci su tokom utakmice imali nešto više od igre, dok su i Albanci u samom finišu mogli doći do izjednačenja te ujedno velikog boda.

Poslije brze akcije po lijevoj strani, na jednu loptu je natrčao Myrto Uzuni, lijepo se izborio za šut, ali pucao je zamalo pored stative.

Svjestan prilike kakvu je promašio ofanzivac Granade je završio u nevjerici, a kamere su uhvatile savršen trenutak njegovog pogleda ka nebu.

Bila je to praktično savršena situacija da se kod prvog favorita grupe osvoji bod, međutim Uzuniju je sreća okrenula leđa.

Oglasi

Nema sumnje da će ovaj promašaj proganjati albanskog fudbalera u narednom periodu pošto je propustio veliku šansu da obraduje cijelu naciju.

Ovaj 27-godišnjak je itekako poznat ovdašnjoj javnosti pošto je ne tako davno igrao u HNL-u za Lokomotivu koja ga je prodala Ferencvarošu za 1.8 miliona eura.

Nakon sjajnih igara u Mađarskoj uslijedio je novi iskorak u karijeri pošto je u januaru prošle godine za 4 miliona eura prešao u Granadu.

Iako je ispao iz La Lige odlučio je ostati u španskom klubu te ove sezone u Segundi igra zaista fantastično pošto je već zabio 20 golova te upisao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U kvalifkacionoj grupi nakon nepotpunoa dva kola Češka je vodeća sa četiri boda, ali je napravila veliki kiks odigravši samo 0:0 na gostovanju kod Moldavije.

Poljska je pobjedom nad Albanijom stigla na drugo mjesto, slijede Moldavija sa dva te Farska Ostrva sa jednim bodom. Albanci su bez bodova, ali i utakmicom manje u odnosu na sve rivale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi