Na Anfieldu je novac za pojačanja spreman, ali znači li to i odlazak dvije velike zvijezde?
Foto - EPA

Ko će otići?

Na Anfieldu je novac za pojačanja spreman, ali znači li to i odlazak dvije velike zvijezde?

M. Šljivak

Ekipa Liverpoola spremila je nešto više od 170 miliona funti za nove fudbalere.


Kako navode engleski mediji, Redsi će tokom ljeta pokušati da u svoje redove dovedu Jadona Sancha (Borussia Dortmund) i Tima Wernera (RB Leipzig) i spremili su novac za njihovo dovođenje.

Veći dio od 170 miliona funti bio bi u ovom slučaju potrošen na Jadona Sancha. Fantastični fudbaler Borussije iz Dortmunda spreman je da se vrati u Englesku, a njegova cijena je 120 miliona funti.

S druge strane Timo Werner bi Redse trebao koštati oko 50 miliona funti i obojica bi trebali da pojačaju ofanzivni dio tima s Anfielda.

Ipak, njihov dolazak moagao bi značiti i kraj velikog trija Mane-Salah-Firmino. Sva trojica se povezuju s odlaskom iz kluba, a za sada su najbliži odlasku Mane i Firmino.

Sjajni Senegalac je navodno želja Real Madrida koji je spremio 150 miliona eura za njega, a to je cifra koju su Redsi spremni prihvatiti. Također, Roberto Firmino se povezuje s Bayernom i navodno bi Brazilac vrlo lako mogao obući dres Bavaraca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak se jedno vrijeme i Mohamed Salah povezivao s odlaskom iz kluba. Međutim, špekulacije su se u posljednje vrijeme smirile, pa bismo egipatsku zvijezdu od naredne sezone mogli gledati u vrhu napada s Wernerom i Sanchom.

Šta će se dogoditi na Anfieldu tokom ljeta ostaje nam da vidimo.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Salah je prvi od napadackog trojca koji bi trebao letjet iz kluba...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi