Na Anfieldu se desilo što se i očekivalo: Liverpool je od danas na brojci 42!

Redsi slavili novi trijumf

Na Anfieldu se desilo što se i očekivalo: Liverpool je od danas na brojci 42!

Admin Čaušević

Liverpool nastavlja biti neumoljiv prema svojim rivalima u Premiershipu. Danas je sa Anfield Roada s 4:0 ispraćen Southampton. 

Liverpool je do 20. uzastopne ligaške pobjede na svom stadionu stigao bez većih problema. Domaći su sve golove postigli u drugom dijelu, međutim stvari su mogle i otići u drugom smjeru.

U uvodnim minutama utakmice pri rezultatu 0:0 Alisson je uhvatio loptu u ruke koju mu je svjesno odigrao Robertson, ali sudija Friend nije svirao indirekt iako je to trebao uraditi.

Prvo poluvrijeme je završen bez golova, iako se igralo otovreno s obje strane. Redsi i Sveci su imali po nekoliko prilika, ali su mreže mirovale.

Liverpool je do vodstva stigao na startu drugog dijela. Lijep gol u 47. minuti prizemnim preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora postigao je Oxlade-Chamberlain.

Rezultat na semaforu se ponovo promijenio u 60. minuti. Firmino se izvukao na lijevu stranu, sve lijepo uradio, asistirao Hendersonu kojem je ostao lakši, ali i slađi dio posla za 2:0.

Sve je bilo gotovo u 72. minuti. Da ova utakmice ne protekne bez Salahovog gola pobrinuo se Henderson koji je lijepo oposlio Egipćanina, a on nije imao problema da savlada McCarthyja.

Konačan rezultat postavio je Salah u 90. minuti, zahvaljujući nesebičnom Firminu koji je danas upisao tri asistencije. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsima je ovo bila 16. uzastopna ligaška pobjeda za +22 u odnosu na drugoplasirani Manchester City koji ima meč manje.

Inače, s današnjim trijumfom Kloppova mašinerija je niz nepobjedivosti produžila na 42 meča pa je Arsenalova serija od 49 utakmica bez poraza još uvijek ugrožena.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi