Minamino nikada neće zaboraviti Kloppove prve riječi: "Prišao mi je dva-tri dana kasnije..."

Japanac se oduševio

Minamino nikada neće zaboraviti Kloppove prve riječi: "Prišao mi je dva-tri dana kasnije..."

E. Čaušević

Japanski fudbaler Takumi Minamino ove zime stigao je u Liverpool iz Red Bull Salzburga.

Minamino je imao odličnu polusezonu u dresu Salzburga, a čelnici Liverpoola odlučili su da ga kupe već prvog dana prelaznog roka. Japanac je na Anfield stigao za oko deset miliona eura.

Ovaj 25-godišnji igrač je posebno oduševio čelnike Liverpoola na mečevima grupne faze Lige prvaka u kojima je Salzburg igrao upravo protiv Redsa, a Minamino je bio jedan od najboljih na terenu.

Japanac je priznao da se još uvijek pokušava adaptirati na novu sredinu, ali da se jako brzo uklopio u sve to. Minamino se prisjetio i šta mu je Jurgen Klopp rekao kada su se sreli prvi put kada je došao u klub i poručio je da to nikada neće zaboraviti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikada neće zaboraviti njegove riječi. Dva ili tri dana nakon što sam došao u klub on mi je rekao 'Samo uživaj u igri i igraj na bilo koji način koji ti želiš'. To me oduševilo", rekao je Minamino.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi