Na Balkanu se osniva novo fudbalsko takmičenje, pobjednik će igrati Evropu

Projekat već predstavljen UEFA-i

Na Balkanu se osniva novo fudbalsko takmičenje, pobjednik će igrati Evropu

A. Čaušević

Na Balkanu će se uskoro formirati novo kup takmičenje koje će igrati klubovi iz dvije zemlje. Projekat je već predstavljen UEFA-i. 

Predsjednik FS Kosova Agim Ademi je kazao kako Albanija i Kosovo već rade na formiranju zajedničkog kup takmičenja pod nazivom Majka Tereza.

Tamošnji mediji pišu da je projekat već predstavljen UEFA-i te će pobjednik takmičenja imat zagarantovan izlazak na euroscenu.

Takmičenje će formirati državne vlade dvije zajedno sa nogometnim savezima Albanije i Kosova.

"Kup će biti nešto veliko što će se razvijati u budućnosti. Igrat će se od nedjelje do srijede ili četvrtka kada nema ligaških susreta", rekao je Ademi.

"Projekat je već predstavljen vlastima. Pobjednik će dobiti nagradu od saveza plus bonus od obje države. Takmičenje će se zvati 'Majka Tereza', prijedlog smo poslali u UEFA-u, ali odgovora još nema."

Ademi je dodao kako će se o ovom prijedlog raspravljati na narednoj sjednici Izvršnog odbora UEFA-e. Olakšavajuća okolnost je da je predsjednik FS Albanije Armand Duka član Izvršnog odbroa.

"Tražit ćemo od UEFA da pobjednik takmičenja osigura nastup i u evropskim takmičenjima, a to će vjerovatno biti Evropske konferencijska liga", dodao je Ademi.

Top Komentari

magistar
Zajednicka liga u fudbalu je nemoguca zbog termina, ali Kup je itekako realno rjesenje samo sto od ovdasnjih krkana po savezima niko se nije sjetio a pravo nastupa u tom kupu da imaju svi koji udju u cetvrtfinale domaceg kupa. To je najobjektivnije i prohodno svima.
5 1
Arnel925
Treba gledati da BiH, Crna Gora, Srbija i Makedonija osnujemo zajednicki kup.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije