Albanci sutra otvaraju najmoderniji stadion u ovom dijelu Evrope

Gostuje Francuska

Albanci sutra otvaraju najmoderniji stadion u ovom dijelu Evrope

A. Čaušević

Sutra će u Tirani biti otvorena "Arena Kombetere", najmoderniji stadion u jugoistočnoj Evropi.

U posljednjem kolu kvalifikacija Albanci će dočekati Francusku i taj meč će biti premijerni na super-modernom fudbalskom izdanju kapaciteta 22 hiljade sjedećih mjesta.

Arena Kombetere ili nacionalni stadion je izgrađen za tri godine i koštao je 50 miliona eura. Posebno je interesantan način na koji je zatvorena finansijska konstrukcija.

Naime, fudbalski savez je za izgradnju stadiona uložio svega 10 miliona i to iz donacija UEFA-e, dok je preostalih 40 miliona izdvojila sponzorska kompanija.

Većinski investitor je za uzvrat dobio pravo da koristi sadržaje na objektu koji se nalaze na 24-spratnoj kuli. Tu se ubrajaju hoteli, konferencijske sale, moderno opremljene kancelarije...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Možda bi način izgradnje stadiona u Albaniji mogao poslužiti kao i primjer sportskim radnicima u BiH jer je već odavno poznato da je infrastruktura najveći problem bh. fudbala.

Top Komentari

Sikter2027
Koga birate tako vam je ko vas jeb. Samo nek se ne puca daj ti ove moje... Papci
18 2
Jasko cologne
Jbt kod nas izgrade jednu tribinu piše se mjesecima o tome a vidi ljudi . A Kosovo će imati još bolji a mi se njima nešto smijemo
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi