Na Džeki penal, Misimoviću drugi dio
Džeko okružen igračima Mainza

Wolfsburg izgubio od Mainza – 2:3

Na Džeki penal, Misimoviću drugi dio

Njemački bundesligaš Wolfsburg, u prvom kontrolnom meču odigranom u Costa Ballenu (Španija), poražen je danas od Mainza rezultatom 2:3.

Naši reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović odigrali su po jedno poluvrijeme. Džeko je bio u startnoj postavi i najzaslužniji je što su popularni „vukovi“ došli u vodstvo u 12. minuti. Naime, odbrana Mainza je srušila našeg internacionalca, što je sudija okarakterisao kao najstrožiju kaznu. Siguran egzekutor jedanaesterca bio je Krzynowek (1:0).

Mainz se brzo vratio u igru i preko Karhana u 24. minuti (panal) izjednačio na 1:1, a 12 minuta kasnije Bance je pogodio za slavlje igrača Mainza – 2:1.

U nastavku susreta trener Wolfsburga Felix Magath na teren je poslao novu postavu među kojima je bio i naš Misimović, te novajlija u redovima „vukova“, Okubo, a upravo je Japanac u 46. minuti pogodio za izjednačenje – 2:2.

Ipak, to nije bio konačan rezultat jer je Mainz do kraja meča preko Svenssona matirao Lenza, bundesligaškog čuvara mreže za pobjedu Mainza rezultatom 3:2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.