Na Grbavici pao snijeg, ali ne i Široki Brijeg

Remi u revanšu

Na Grbavici pao snijeg, ali ne i Široki Brijeg

U dosta teškim uslovima za igru, na terenu prekrivenim snijegom fudbaleri Željezničara nisu uspjeli da nadoknade 2:0 protiv Širokog Brijega, a rezultat na kraju uzvratnih 90 minuta glasio je 1:1.

Loptu iz slobodnjaka u 8. minuti sa nekih 25 metara Damir Sadiković poslao je u živi zid. Nakon uvodne inicijative domaći su imali dva kornera, ali bez posebnog učinka. 

Četrnaesta minuta donijela je prvu pravu šansu za goste. Šutirao je Jure Ivanković, a domaća odbrana je blokirala njegov udarac, nakon čega su Širokobriježani protestvovali reklamirajući igru rukom i tražeći najstrožiju kaznu. 

U 25. minuti novu odličnu priliku imali su gosti. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca Plazonića glavom je šutirao Jure Ivanković, ali mladi Vedran Kjosevski je brilijantnom intervencijom spasio svoju mrežu i loptu izbacio u korner.

Ponovo je Plazonićev slobodnjak bio opasan po domaće, a gosti su ponovo izborili korner. U 38. minuti Adžem je bio primoran napraviti prvu izmjenu. Umjesto povrijeđenog Tomislava Tomića, današnjeg kapitena Pjavih, na teren je ušao Jasmin Bogdanović.

Četiri minute prije kraja prvog dijela igre Nuspahić je probao sa nekih 25 metara, ali njegov udarac otišao je pored lijeve stative Bilobrkovog gola. 

Sami finiš utakmice, tačnije nadoknada od dvije minute, donijela je mnogo uzbuđenja. Nakon što je loptu u napadu izgubio Memija, uslijedila je kontra Širokog, a Ćorića na nepropisan način zaustavlja Enis Sadiković. Glavni arbitar utakmice Dragan Petrović je u ovoj situaciji starijeg Sadikovića vidio kao posljednjeg igrača odbrane Željezničara, te mu pokazao direktan crveni karton.

Zatvorena južna tribina
Zbog snježnih padavina koje su u poslijepodnevim sati počele u glavnom gradu naše domovine južna tribina stadiona Grbavica zatvorena je, a najvatreniji navijači Željezničara bili su smješteni na ćošku sjeverne tribine, bliže Zapadu.

Baš kao i prvo poluvrijeme i drugi period igre bolje su otvorili domaći. U 54. minuti na ivici šesnaesterca srušen je Anes Nuspahić, a glavni sudija je pokazao na bijelu, pardon crvenu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Riad Bajić. Tri minuta kasnije je Nuspahić mogao dovesti Plave do totalnog preokreta, ali je mladi fudbaler izglednu situaciju bespotrebno zakomplikovao. Šansa je otišla u nepovrat, a loptu je pokupio Bilobrk.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nastavili su Plavi sa atacima na gol gostiju, Iako sa deset igrača na terenu, nakon isključenja Enisa Sadikovića, taj hendikep se nije osjetio na igri domaćih fudbalera. Benjamin Čolić koji je zamijenio Memiju centrirao u 73. minuti, a njegov ubačaj slabo je procijenio gostujući čuvar mreže, ali je na kraju ipak dobro intervenisao.

U 85. minuti Željezničarnje mogao do pobjede. Nakon centaršuta Čolića lopta je stigla do Damir Sadikovića koji je bio na drugoj stativi, ali njegov udarac sa svega pet metara odlazi pored gola. Dvije minute prije kraja Bilobrk je pokupio loptu u šesnaestercu nakon klizećeg starta, a sudija je svirao indirektan udarac iz kojeg je Sadiković pogodio živi zid. Nuspahić je u posljednjim trenucima imao dobru šansu nakon proigravanja Hasannovića, ali je Bilobrk odbranio.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.