Na Grbavici se nije proslavio: Musa pronašao novi klub

Nigerijac završio u Hrvatskoj

Na Grbavici se nije proslavio: Musa pronašao novi klub

Nigerijski nogometaš Muhammed Musa (21), koji je jedno vrijeme igrao i za Željezničar, karijeru će nastaviti u Hrvatskoj.

Musa se od 2015. godine vodio kao igrač Basaksehira, a nakon što mu je s ovim turskim prvoligašem istekao ugovor sreću je potražio u Hrvatskoj, tačnije u redovima Gorice.

Sa klubom kojeg vodi bivši reprezentativac BiH Sergej Jakirović je potpisao trogodišnji ugovor.

"Musa igra na poziciji bočnog igrača, dolazi iz Nigerije, u karijeri je nastupao za Basaksehir, Lokomotiv Plovdiv i Željezničar. Upisao je i tri nastupa za A reprezentaciju", saopšteno je na zvaničnoj stranici.

Podsjetimo, Musa je na premijerligaškim terenima igrao od februara do juna 2017. godine. Nastupio je u samo devet utakmica uz jednu upisanu asistenciju za gol.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi