Na "Jugu" sijevalo sa svih strana: Sedam utakmica i nevjerovatan broj pogodaka

Na "Jugu" sijevalo sa svih strana: Sedam utakmica i nevjerovatan broj pogodaka

A. Beganović

Čak 37 pogodaka postignuto je na sedam utakmica 2. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug.

Najefikasniji susret odigrali su Bjelopoljac i Čapljina, a gosti su slavili sa ubjedljivih 6:1. Po dva pogotka za Čapljinu su postigli Marsel Mace i Josip Miličević, dok su se u listu strijelaca upisali i Dario Ljubić, te Mile Pehar. Jedini pogodak za domaću ekipu postigao je Aldino Macić.

Fudbaleri Rame su na domaćem terenu sa ubjedljivih 5:0 savladali Stolac. Stipo Babić i Mario Budimir su postigli po dva, a jedan pogodak postigao je Josip Ivić.

Ubjedljivi je bio i Klis koji je rezultatom 4:1 savladao Troglav. Azer Kozić je imao svoj dan i za samo 30 minuta postigao je tri pogotka, a mrežu gostiju iz Livna pogodio je i Mirnes Jahić. Počasni pogodak za Troglav postigao je Matej Pavić.

Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja je slavila na gostovanju kod Višića (4:2), a istim rezultatom Ljubuški je slavio na gostovanju kod Kamešnice.

Najuzbudljivije je bilo u duelu Brotnja i Neuma, a na kraju je domaćin upisao pobjedu rezultatom 2:1. Ivan Ferenc u u 56. i Marino Sabljić u 81. su pogađali za Brotnjo, dok je za Neum u 90. minuti pogodio Mario Matić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

U Grudama je istoimena domaća ekipa nadigrala Turbinu (4:1), a nakon dva odigrana kola četiri ekipe su sa maksimalnim učinkom od 6 bodova i to Klis, Čapljina, Sloga i Brotnjo.

S druge strane Bjelopoljac, Stolac, Kamešnica Turbina i Višići su još uvijek bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi