Na koga Petev može računati za prijateljski susret sa Sjedinjenim Američkim Državama?

Na koga Petev može računati za prijateljski susret sa Sjedinjenim Američkim Državama?

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sredinom decembra odigrat će prijateljski susret u Sjedinjenim Američkim Državama sa domaćom selekcijom.

Ovu informaciju danas je potvrdio i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, a susret će biti odigran u Sportskom parku Dignity Health u Carsonu 18. decembra. 2021.

S obirom da se ne radi o FIFA-inom terminu selektor Ivaylo Petev neće moći računati na mnogobrojne igrače tako da će priliku sasvim sigurno dobiti i premijerligaški igrači.

Pored igrača iz Premijer lige Bosne i Hercegovine na spisku će, kako SportSport.ba saznaje, biti i bosanskohercegovački fudbaleri koji nastupaju za klubove u Srbiji, Sloveniji, Austriji, Rusiji i Švedskoj.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za Sjedinjene Američke Države kreće 13. decembra i tamo će prije susreta odraditi nekoliko treninga.

Tako bi se u avionu za Sjedinje Američke Države sa posljednjeg spiska kojeg je Petev nedavno objavio trebali naći Jusuf Gazibegović, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Ajdin Nukić, Adi Nalić i Almedin Ziljkić.

Međutim prije ovog meča naš nacionalni tim ima dva mnogo važnija. Radi se o kvalifikacijama za Mundijal, a Zmajevi u Zenici u odlučujučim susretima u borbi za baraž dočekuju Finsku i Ukrajinu.

Pobjeda protiv Finske i remi sa Ukrajinom odveo bi naš nacionalni tim u baraž gdje se za razliku od ranijih godina, igra drugačijim sistemom, odnosno za plasman na Mundijal potrebne su dvije pobjede.

Top Komentari

lalinjo
Ako sada ne zovne Bilbiju,e onda stvarno.....
11 4
amza
Sad ce kapare lec za pirica da beani kloc prevaea od golmana
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi