Na kojem stadionu će danas biti smješten trofej Premier lige?

Da li znate?

Na kojem stadionu će danas biti smješten trofej Premier lige?

Edmir Škorić

Od 16 sati počinju susreti 38. kola engleske Premier lige i u iščekivanju smo novog prvaka.

Manje ili više su svi upoznati sa situacijom u Premier ligi. Manchester City ima 95, a Liverpool 94 boda uoči zadnjeg kola.

Građani gostuju u Brightonu, dok će Liverpool na Anfieldu ugostiti Wolverhampton. Još uvijek ništa nije gotovo, ali je činjenica da je trofej zasad u rukama igrača koje vodi Pep Guardiola.

Jedno od pitanja koje su postavljali danas navijači u Engleskoj bilo je i gdje će biti smješten trofej za najbolju ekipu Premier lige.

Kako je objavio britanski Telegraph, bit će po jedan pehar na oba stadiona, kao i medalje, tako da je sve spremno, samo se još ne zna kome će otići u ruke sve te nagrade.

Pep je za danas uveo posebno pravilo za igrače i članove stručnog štaba

Kako svi mečevi igraju od 16 sati, dakle i onaj Liverpool - Wolverhampton, Pep Guardiola je donio odluku da svi igrači i kompletan stručni štab Cityja ne smiju provjeravati situaciju na Anfieldu.

Pep dakle ne želi da se zna unaprijed rezultat sa Anfielda jer vjeruje da bi to moglo da poremeti igru Građana na gostovanju kod bezbrižnog Brightona, koji itekako zna da bude opasan, u šta se nedavno najbolje uvjerio Arsenal.

"Guardiola nam je jasno poručio da ne želi da zna šta se dešava na Anfieldu. Želi da svi budemo skoncentrisani na meč protiv Brightona. Veoma je strog i ne želi da govorimo o Liverpoolu", kazao je izvor blizak Pepu za The Sun.

"Poštujemo Liverpool, ali titula je u rukama Cityja. Ako svi odrade dobro posao, onda će nam biti nebitno šta se dešava u Liverpoolu. Pep očekuje da svi igrači i osoblje budu maksimalno fokusirani na duel u Brightonu. Neće niko smjeti koristiti mobitel kako bi provjerio rezultat Liverpoola", otkrio je izvor.

Ipak, unatoč Pepovim željama, zaista je teško da niko na Etihadu ne objavi i sazna ako kojim slučajem Wolverhampton zabije gol na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako god, pred nama je paklenih 90 minuta, a mečevi počinju u 16 sati, nakon čega ćemo saznati ime novog ili starog prvaka engleske Premier lige.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljan
Neki dan je bio clanak da ce bit na stadiona brightiona a da ce u Liverpoolu bit replika
7 0
bhfanaticos
liverpool nadam se
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi