Diouf izvrijeđao legende: Gerrard je egoista, nije ga briga za Liverpool, a Carragher najveća ćurka
(Foto: EPA)

Nekadašnji fudbaler Redsa

Diouf izvrijeđao legende: Gerrard je egoista, nije ga briga za Liverpool, a Carragher najveća ćurka

Midhat Šljivak

Kontroverzni senegalski fudbaler El Hadji Diouf završio je profesionalnu karijeru 2015. godine.

Nekadašnji napadač Liverpoola, te mnogobrojnih engleskih i francuskih klubova, zablistao je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine.

Uslijedio je potom veliki transfer u Liverpool, ali nikada nije pokazao previše na Anfieldu, pa je sreću našao u manjim ekipama.

Posljednji klub za kojeg je nastupao bio je malezijski Sabah, a po završetku karijere okrenuo se politici. Već dvije godine je član senegalskog parlameta, a uskoro ima namjeru da se kandiduje za predsjednika.

"Planiram se kandidovati za predsjednika. Vjerovatno će to biti 2024. godine, rekao je Diouf.

Iako je prvi veliki transfer napravio u Liverpool, nema visoko mišljenje o legendama ovog kluba Stevenu Gerrardu i Jamieju Carragheru.

Nije ih nimalo štedio svojim komentarom na beIN Sportsu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Steven Gerrard je veliki egoist. Nije mu bilo bitno da Liverpool dobija utakmice, bilo je bitno da on postigne gol", istakao je Diouf, a zatim se prebacio na Carraghera.

"On je zadnja osoba sa kojom bih proveo Božić. Mrzim ga. On je bio najveća ćurka koju sam ikad vidio na terenu. Bio je beskoristan. Imao je dvije lijeve noge i da nije bio Scouser, nikad ne bi imao karijeru kakvu je imao", istakao je Diouf.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Rece mudo od igraca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti