Na Koševu su napravili pravi potez: Pejović će brzo opravdati Hadžićeve riječi
FOTO: FK Sarajevo

Vezista je već dodao i dvije asistencije

Na Koševu su napravili pravi potez: Pejović će brzo opravdati Hadžićeve riječi

S. Mlaćo

Ako se po jutru dan poznaje, Aleksandar Pejović će sigurno biti veliko pojačanje za FK Sarajevo.

Pejović je prije mjesec dana stigao na Koševo te potpisao dvogodišnji ugovor, a zatim brzo dobio šansu.

Svih 90 minuta upisao je u pobjedama protiv Radnika i Borca, te opravdao očekivanja. Dodao je i dvije asistencije, te se opravdao onu 'da se kvalitetan igrač vrlo lako uklopi u svaki tim'.

"Pejović je odigrao dosta dobro obje utakmice, zadovoljan sam njegovom igrom, ali i igrom cijele ekipe. Ekipa uvijek izbaci pojedinca. Zadovoljan sam u svakom slučaju", kazao je poslije pobjede nad Borcem sinoć na Koševu šef struke bordo kluba Vinko Marinović (4:2).

Već sada možemo reći da su na Koševu napravili pravi potez dovođenjem 29-godišnjeg veziste koji je prije Radničkog iz Niša nastupao za bjeloruski Dinamo Minsk, te u Srbiji za OFK Beograd, Slobodu Užice, Radnički Kragujevac, Slogu iz Požege...

Donio je stabilnost u veznu liniju Sarajeva, sa sjajnim osjećajem u igri te , što su na Košvu brzo uvidjeli pa je očekivati da Pejović ostane neizostavni dio početne postave i u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da će Aleksandar dodatno pojačati konkurenciju u veznom redu našeg kluba, riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala na našim prostorima, te igraču koji ima preko 200 nastupa u najvišem rangu srpskog fudbala", kazao je Emir Hadžić pri dolasku Pejovića i definitivno nije pogriješio, čak naprotiv.

Podsjetimo, Sarajevo je sinoć lider na tabeli sa 14 bodova, ali i utakmicom manje koju će odigrati u srijedu na Otoci protiv Olimpika.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vedohz87
Kakav pregled igre ima,svaka cast samo mi zao kona shvatili su da cemo im se posrat na 100 godina
15 1
TheSorrow
Bio sam skeptican , demantovao me . Svaka cast , pravi igrac.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi