"Na kraju sezone ćemo biti prvaci i jest ćemo burek u Bosni"

Zanimljivo obećanje bh. reprezentativca

"Na kraju sezone ćemo biti prvaci i jest ćemo burek u Bosni"

A. Čaušević

Rijetki su bh. fudbaleri koji iz sezone u sezonu igraju u standardno dobroj formi. U grupu onih s konstantnom formom spada i Edin Višća. 

Višća je već skoro deceniju član Basaksehira, klub iz Istanbula koji se posljednjih sezona učvrstio u vrhu turskog fudbala, ali nikako ne uspjeva da osvoji titulu prvaka.

"Uvijek ima vlastite ciljeve. Nastojim da budem bolji, a trenutni cilj mi je da budem prvak s Basaksehirom. Želim da nastavimo igrati u Evropi, ništa drugo mi nije na umu", rekao je bh. reprezentativac za TRT Spor.

U slučaju osvajanja titule prvaka iskusni krilni fudbaler je dao zanimljivo obećanje - saigrače će dovesti na burek u Bosnu i Hercegovinu.

"Omiljena turska hrana mi je Bursa kebab. Ovdje je tijesto slično bosanskom, ali je naše bolje. Bit ćemo prvaci na kraju sezone i jesti burek u Bosni", rekao je Višća.

"Mislim da smo do sada izgubili dva meča, igrali smo dobro i kasnimo nekoliko bodova za Sivasporom. Mislim da imamo dobre šanse ove sezone. Jači smo i iskusniji", smatra brzonogi krilni fudbaler.

Nezaobilazna tema bilo je i salutiranje turskim vojnicima na ratištu u Siriji poslije jedne od utakmica Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"To je lijepa stvar za Tursku, drago mi je što igrači pozdravljaju vojnike na taj način. Veoma poštujem turski narov. Turska je moja druga zemlj. Ovo je sjajan grad, svako me voli. Veoma volim turski narod i želim dati nešto turskom fudbalu", kazao je Višća.

Ovaj 29-godišnjak dres Basaksehira nosi od ljeta 2011. godine, u dosadašnjem dijelu sezone na 25 odigranih mečeva ima učinak od šest golova i devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi