Na krilima Lendrića Željo stigao do nove pobjede

Mladost pala na Grbavici

Na krilima Lendrića Željo stigao do nove pobjede

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara ostvarili su pobjedu nad ekipom Mladosti u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:0).

Željo je na Grbavici ugostio neugodnu ekipu iz Kaknja, te je došao do nove pobjede, čime je produžio pozitivnu seriju, no treba naglasiti da je Mladost pružila sjajnu partiju te da je uzela bod uopšte ne bi bilo nezasluženo.

Prvi pokušaj imali su domaći u sedmoj minuti, kada je Marković pucao preko gola. U devetoj minuti dobra šansa za goste, kada je Ramović izašao sam pred Kjosevskog, kojeg je savladao, ali je lopta otišla pored gola.

U 21. minuti Željezničar dolazi do pogotka. Prvi strijelac tima s Grbavice Ivan Lendrić pogađa prečku, a onda se sjajno snalazi nakon odbijanca i donosi svom timu veliku prednost.

Desetak minuta kasnije Lendrić je opet pokušao, ovaj put je loptu plasirao iznad gola Kakanjaca. Do kraja prvog dijela opet Lendrić pokušava, ostaje 1:0.

U samoj završnici prvog dijela opet je Lendrić izašao pred Velića, ali ovaj je uspio da zaustavi prvog strijelca domaće ekipe. 

U nastavku je Mladost bila opasnija, iako je Željo preko Zebe prvi zaprijetio. Gosti su imali više posjed lopte, prijetili su u par navrata, a najbolju priliku ne koristi Aganspahić u 69. minuti kada njegov udarac fenomenalnom intervencijom spašava Plave. 

Do kraja meča ostalo je 1:0, što svakako ide u prilog Plavima, koji ostaju u šampionskoj trci i dalje su na četiri boda od Zrinjskog i dva od Sarajeva.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Željezničar - Mladost 1:0 (Lendrić 21)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Marković, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Stojanović, Kerla, Zeba, Lendrić, M.Stevanović.

Mladost: Velić, Galić, Gačan, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Maksimović, Brkić, Ramović, Isaković.




Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi