Na kultnom San Siru sljedeće sezone dva kluba će igrati Ligu prvaka

Inter neće biti jedini

Na kultnom San Siru sljedeće sezone dva kluba će igrati Ligu prvaka

A. Čaušević

Iako se Milan nije uspio plasirati u Ligu prvaka, domaće mečeve elitnog takmičenja na San Siru/Giuseppe Meazzi naredne sezone igrat će dva kluba.

Osim Intera Ligu prvaka na kultnom milanskom stadionu, prema pisanju Gazzette dello Sport, igrat će i Atalanta.

Debitant u najjačem klupskom takmičenju na svijetu je izrazio želju da igra domaće utakmice na San Siru jer se radovi na stadionu u Bergamu neće završiti u planirano vrijeme.

Milan i Inter nemaju ništa protiv da Atalanta igra u Milanu, a svoju saglasnost će dati gradska vlast koja inače upravlja stadionom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Atalanti su se odlučili na ovaj potez nakon što je tokom posljednje posjete UEFA-inih inspektora uočeno niz nedostataka tokom rekonstrukcije stadiona u Bergamu.

Očekivalo se da će Atalanta svoje evropske susrete igrati na stadionu Mapei u Reggio Emiliji kao prethodnih sezona, ali prema svemu sudeći to više neće biti slučaj.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi