Na Maksimiru je bio u B timu, a sada potpisuje za veliki Real Madrid

Transfer karijere na vidiku

Na Maksimiru je bio u B timu, a sada potpisuje za veliki Real Madrid

Admin Čaušević

Real Madrid bi naredno pojačanje u odbrambenom dijelu tima mogao angažovati iz francuske Ligue 1. 

Kraljevi su oko bacili na Gabriel Magalhães, 22-godišnjeg štopera koji već neko vrijeme igra odlične partije u dresu Lillea.

Eder Militao koji je stigao za 50 miliona eura nije uspio uvjeriti Zinedinea Zidanea zbog čega kraljevski klub traži novu alternativu za Raphaela Varanea i Sergija Ramosa.

Gabrielova vrijednost iznos 20 miliona eura što je sasvim pristojna cifra te bi defanzivac Lillea bio mnogo jeftinija investicija u odnosu na Dayota Upamecana iz RB Leipziga.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno da je Gabriel drugi dio sezone 2017/18 proveo na posudbi u Dinamu, ali na Maksimiru se i nije baš lijepo proveo jer je uglavnom bio u B timu Modrih.

Brazilac je u Lille stigao 2017. godine iz Avaija za 3 miliona eura što znači da bi klub sa sjevera Francuske njegovom prodajom zaradio višestruko više.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti