Na Old Traffordu doživio pakao: "Imao sam 22 operacije i doktori su mi rekli da ću izgubiti nogu"

David Busst je tog trenutka završio karijeru

Na Old Traffordu doživio pakao: "Imao sam 22 operacije i doktori su mi rekli da ću izgubiti nogu"

E. Čaušević

Karijera bivšeg igrača Coventryja, Davida Bussta, završena je na najgori način 8. aprila 1996. godine kada je doživio stravičnu povredu.

Prije 23 godine navijači u Engleskoj su vidjeli jednu od najtežih povreda od koje se Busst nikada nije oporavio. Tog dana na meču protiv Manchester Uniteda njegova karijera je završena na užasan način, a otkrio je da su doktori jedva spasili njegovu karijeru.

Ovaj stravičan trenutak desio se na utakmici Coventryja i Manchester Uniteda, a Busst je bio u duelu s legendarnim Denisom Irwinom, te Brianom McClairom.

Nakon što su ga fudbaleri Uniteda udarili jer su obojica išli klizeći na njega Busst je samo ostao da leži na terenu. Mnogi su vjerovali da nije ništa ozbiljno, ali kada se pojavio doktorski tim nastao je pravi muk, te su odmah zvali vozilo hitne pomoći.

Busst je prebačen u bolnicu gdje je odmah operisan, ali njegov pakao je tek počinjao. Doktori su mu saopštili da više neće moći igrati fudbal, te da uopšte nisu sigurni da li će mu spasiti nogu.

"Nisam ja poznat kao neki dobar fudbaler već zbog noge i povrede koja me obilježila. Čak i kada igram neki humanitarni meč ljudi od mene traže da im pokažem nogu i sve te ožiljke što imam. Taj događaj želim da zaboravim, ali ne mogu jer svaki put kada pogledam u nogu sjetim ga se. Sjećam se kada su doktori rekli da će možda amputirati nogu i to je za mene bio šok. Tek kasnije sam shvatio da više neću igrati fudbal", rekao je Busst, te dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imao sam veliki broj operacija i prošao sam pravi pakao. Nisam se promijenio jer mi je fudbal i dalje na broju jedan. Igrao sam nekada u najboljoj ligi na svijetu i čuvao Erica Cantonu. Moj san je ostvaren, ali se završio na najgori način. Sjećam se da je čak i Sir Alex Ferguson dolazio u bolnicu da me posjeti. Svi su mi dali podršku koja mi je tada itekako trebala".

Ovaj 51-godišnjak je nakon te kobne utakmice na Old Traffordu imao čak deset operacija u samo 12 dana, a kasnije je još imao 12 operacija kako bi ponovo mogao hodati. Fudbal igra samo rekreativno jer jednostavno ne može da odoli.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Zao mi ga ali ispade da mu Busst i prilici.
1 0
Adnanos
otkrio je da su doktori jedva spasili njegovu karijeru. Valjda nogu?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi