Na Pecari borba za vrh tabele i ljepši odlazak na pauzu

U derbiju kola sastaju se Široki i Željezničar

Na Pecari borba za vrh tabele i ljepši odlazak na pauzu

Edmir Škorić

Osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će kompletirano večeras nakon susreta Širokog Brijega i Željezničara, koji počinje u 20 sati na stadionu Pecara.

Prilika je to i za Široki i za Željezničar da eventualnom pobjedom dođu na prvo mjesto, a u slučaju remija Sarajevo će na reprezentativnu pauzu s prvog mjesta.

Željo je u dosadašnjih sedam kola upisao četiri pobjede, dva remija i poraz i to onaj na startu prvenstva od Čelika u Zenici, a na kontu ima 14 bodova. Široki Brijeg ima bod manje, dakle 13, ali može da se pohvali da je jedina ekipa koja u ovom trenutku u Premijer ligi nema poraz.

Ni činjenica da su neporaženi nije pomogla Borisu Paviću, pa je on nedavno smijenjen, a umjesto njega je imenovan Goce Sedloski. Proslavljeni Makedonac neće imati priliku večeras da se publici na Pecari predstavi u najboljem svjetlu, pošto će Denis Ćorić voditi tim, a onda nakon pauze očekujemo debi Sedloskog.

S druge strane, Milomir Odović i njegovi pomoćnici svjesni su da bi sve bilo lakše ako se napravi dobar rezultat i na dvosedmičnu pauzu ode u pozitivnom tonu.

Posljednji susreti na Pecari donosili su dosta uzbuđenja kada su ove dvije ekipe u pitanju, a posljednji je odigran prije dva mjeseca u sklopu priprema i tada je Široki slavio s 2:1.

"Vjerovatno najteža utakmica do sada u prvenstvu. Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo dobar meč. Da bismo imali dobar rezultat moramo dobro odigrati u Širokom. Oni su imali problema i turbulencija, promijenili su trenera, ali je činjenica da imaju odličnu ekipu. Mi ćemo morati biti pravi. Imamo na umu iskustva protiv Krupe koja su bila neprijatna, ali moramo ih prevazići i iz njih izvući prave stvari i biti puno bolji u utakmici protiv Širokog", rekao je Odović u najavi ovog duela.

"Znamo svi kakve utakmice igraju Željo i Široki Brijeg. Respektujemo ekipu Željezničara i oni su dolaskom Odovića sigurno podigli nivo forme, bez obzira na zadnju utakmicu protiv Krupe, ali mi igramo kući i očekujemo tri boda iz ovog susreta. Postavit ćemo se čvrsto, hrabro, jako i naravno da ćemo na Pecari u duelu protiv Željezničara ići na nova tri boda", istakao je Denis Ćorić, koji će danas umjesto Sedloskog voditi ekipu.

U 58 zvaničnih mečeva, 40 su ova dva tima odigrala u Premijer ligi i Široki je tu bolji s 25 pobjeda, Željo ih ima 23, dok je 10 duela završeno bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ManijakSaGrbavice
Naprijed Željo ljubavi moja
33 21
Novak Profilćić
kupili bosanci bodove, dat će im vranješa zauzvrat.
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti