Na Pecari dva sporna detalja: Šehović pogriješio jer nije dosudio penal za Široki

Derbi Široki - Borac

Na Pecari dva sporna detalja: Šehović pogriješio jer nije dosudio penal za Široki

E. Škorić

Nekoliko spornih situacija bilo je u mečevima 20. kola Premijer lige BiH, a dvije su zabilježene na Pecari.

Derbi su u nedjelju odigrali Široki Brijeg i Borac, a meč je završen rezultatom 2:2, iako su gosti vodili 2:0 na poluvremenu.

Bile su dvije sporne situacije u kaznenom prostoru Banjalučana. Sudija Šehović nije dosudio na penal ni u jednom trenutku. Prvi put je, smatra presjedavajući Komiteta za suđenje Zoran Rebac, postupio ispravno, no ne drugi put.

1. Ruka ili ne u kaznenom prostoru Borcu?

"Postoji dosta elemanata koje sudac mora da procijeni prije odluke. Lopta dolazi iz daleka, nije neolčekivana za igrača. Čini mi se da je igrač Borca želio pobjeći, ali sudac nije pogriješio kada nije svirao kazneni udarac".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

2. Domaći ponovo tražili penal nakon što je srušen napadač Širokog

"Dva igrača koja su u kontaktu izdvojena od cijele ekipe i u ovom slučaju odbrambeni igrač Borca povlači za dres napadača Širokog Brijega, zaustavlja ga i ruši. To je kazneni udarac i za žuti karton. Kazneni udarac i opomena".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samo_Realan
s namjerom nije dosudjen dobro je placen da ne svira, a i jos bolje je plaćen za Borac da svira
6 4
RobijasZe
**** penal, ideeeemo Bosnaaa joooos saaamo 2 trojkeee
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi