Na početku ga niko nije računao, ali je uspio: Osvajač Zlatne kopačke je prvoklasno iznenađenje

Iza sebe ostavio zvučna imena

Na početku ga niko nije računao, ali je uspio: Osvajač Zlatne kopačke je prvoklasno iznenađenje

A. Čaušević

Kada sezona počinje obično u uži izbor za osvajača Zlatne kopačke uđu Leo Messi, Luis Suarez, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Harry Kane, Mohamed Salah, međutim ovaj put ta zvučna imena neko je uspio nadmašiti. 

Naime, najefikasniji fudbaler u Evropi za sezonu 2019/20 je zvanično Ciro Immobile nakon što je Maurizo Sarri odlučio da ne pozove Ronalda za meč s Romom.

Immobile je nakon 37 kola Serije A zabio 35 golova i tako došao do najvećeg individualnog uspjeha u karijeri. Večeras će protiv Napolija imati šansu i da popravi svoj rekord.

To da je Zlatna kopačka pripala Immobileu se može smatrati prvoklasnim iznenađenjem pošto prije početka sezone sigurno nije ušao ni u uži izbor glavnih kandidata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Robert Lewandowski je završio drugi sa 34 gola, zatim slijede Ronaldo (31), Timo Werner (28) i Lionel Messi (25).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije