Na Queirozovom spisku četiri golmana i šest napadača
Foto: EPA.eu

Selektor Irana objavio spisak

Na Queirozovom spisku četiri golmana i šest napadača

Carlos Queiroz, selektor fudbalske reprezentacije Irana sa kojom će selekcija naše zemlje odigrati posljednju utakmicu u okviru grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu, oobjavio je spisak od 28 igrača na koje računa za nastup na Mundijalu ovoga ljeta.

Portugalski stručnjak dobrim djelom se svoj spisak popunio fudbalerima iz domaćeg šampiona Irana, a čak 18 igrača nastupaju u domaćem prvenstvu. Selektor Iranaca, sa kojima ćemo igrati posljednji susret u grupi F u Salvadoru na stadionu Arena Fonte Nova 25. juna, na svoj spisak uvrstio je četiri golmana, ali i šest napadača, što je za četiri više u odnosu na broj napadača na spisku našeg selektora Sušića, koji doduše sadrži četiri imena manje.

Queiroz, nekadašnji pomoćnik Sir Alexa Fergusona na klupi Uniteda, odlučio se ua sljedećih 28 fudbalera:

Golmani: Rahman Ahmadi(Sepahan), Daniel Davari (Eintracht Braunschweig), Alireza Haghighi (Sporting Covilhã), Sosha Makani (Foolad)

Odbrana: Ahmad Aleneme (Naft Tehran), Hashem Beikzadeh (Esteghlal), Steven Beitashour (Vancouver Whitecaps), Ehsan Hajsafi (Sepahan), Khosro Heydari (Esteghlal), Jalal Hosseini (Persepolis), Mohammad Reza Khanzadeh (Zob Ahan), Hossein Mahini Persepolis), Pejman Montazeri (Umm Salal), Mehrdad Pouladi (Persepolis), Amir Hossein Sadeghi (Esteghlal)

Vezni red: Ashkan Dejagah (Fulham), Ghasem Haddadifar (Zob Ahan), Reza Haghighi(Persepolis), Javad Nekounam (Al-Kuwait), Bakhtiar Rahmani (Foolad), Masoud Shojaei (Las Palmas), Andranik Teymourian (Esteghlal)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napadači: Karim Ansarifard (Tractor Sazi), Sardar Azmoun (Rubin Kazan), Reza Ghoochannejhad (Charlton Athletic), Alireza Jahanbakhsh (NEC), Mohammad Reza Khalatbari (Persepolis), Mehdi Sharifi (Sepahan).

Inače, oko Portugalca se diglo mnogo prašine obzirom da je dobar dio iranske sportske javnosti želio da selekciju ove zemlje na Mundijalu vodi iranska fudbalska legenda Ali Dai, ali otkaz Queirozu bio bi preskupa "investicija" za FS Irana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.