Na San Paolu mogu odahnuti: Mertens lakše povrijeđen

Belgijanac zadobio nezgodan udarac protiv Beneventa

Na San Paolu mogu odahnuti: Mertens lakše povrijeđen

Napoli je u nedjelju navečer slavio na gostovanju Beneventu sa 2:0, ipak ovu pobjedu je ekipa Maurizija Sarrija mogla skupo platiti, jer je Dries Mertens zbog povrede morao napustiti teren u 76. minuti.

Upravo je Mertens postigao prvi gol za Napoli, ali je u nastavku susreta zaradio povredu nakon starta Berata Djimsitija. Prvobitni izvještaji italijanskih medija su govorili sa se radi o istegnuću skočnog zgloba, ali nije bila poznata težina Mertensove porvede.

S razlogom su navijači Napolija bili zabrinuti jer bi njihova ekipa bila drastično oslabljena bez sjajnog Belgijanca.

Ipak, nešto kasnije je Sky Sport Italia saopštio da ljekarski tim Napolija vjeruje da se radi samo o blažem istegnuću, a kako Mertensov zglob nije otekao na San Paolu se nadaju da će on vrlo brzo biti spreman za igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi