Na stadionu Vancouvera nema mjesta za antifašizam?
Foto: Screenshot

Navijači morali napustiti tribinu zbog spornog transparenta

Na stadionu Vancouvera nema mjesta za antifašizam?

Tokom sinoć odigranog susreta play-offa MLS lige između Vancouver Whitecapsa i Seattle Soundersa je došlo do manjeg incidenta na tribinama BC Place stadiona.

Naime, dvije navijačice Seattle Soundersa su bile prisiljene napustiti stadion Vancouvera jer su odbile skloniti antifašistički transparent koji su istakle.

Naime, grupa Navijači iz Smaragdnog grada je pred početak susreta istakla manji transparent na kojem su bile ispisane riječi "antifašizam" i "antirasizam". Međutim, na poluvremenu su pripadnici osiguranja i policije zatražili od ove grupe da skloni "sporni" transparent, a kada su dvije navijačice odbile to učiniti bile su primorane napustiti stadion.

Niko iz MLS-a, ali niti iz Whitecapsa se još uvijek nije zvanično oglasio povodom ovog incidenta, dok je, navodno, neimenovani čelnik lige navijačima Seattlea poručio da njihov transparent predstavlja "politički govor", te da mu nije mjesto na stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti