Na ulicama Barcelone nije bilo mirno: Pet povrijeđenih u žestokom obračunu navijača i policije

Pred sinoćnji meč

Na ulicama Barcelone nije bilo mirno: Pet povrijeđenih u žestokom obračunu navijača i policije

M. Šljivak

Pet navijača Lyona je povrijeđeno, a šest ih je uhapšeno nakon obračuna sa policijom na ulicama Barcelone.

Kako navodi španska radio stanica Cadena SER, četiri navijača su povrijeđena nakon što ih je policija poprskala suzavcem, dok je još jedan pretrpio tešku povredu u sukobu sa policijom.

Sukob policije i navijača desio se neposredno pred utakmicu Barcelone i Lyona. Šestorica navijača su nakon svega završila iza rešetaka i protiv njih će biti podignuta optužnica.

Vjeruje se da je nerede izazvala grupa Lyonovih navijača pod nazivom "Bad Gones" (Loši dječaci), grupa navijača koja je u bliskim odnosima sa najvatrenijim navijačima madridskog Reala.

Ova grupa broji oko 6000 članova. Većinom su tu pripadnici ekstremne desnice u Francuskoj i često se povezuju sa raznim neredima na utakmicama Lyona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za šestoricu uhapšenih određen je pritvor, dok su ostali navijači Lyona ispraćeni kući uz velike mjere osiguranja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi