Nacho Monreal u 34. godini pravi najveći transfer karijere
Lijevi bek Arsenala napušta tim nakon gotovo šest godina u klubu. Njegova destinacija je Nou Camp (Foto: EPA)

Napušta Arsenal

Nacho Monreal u 34. godini pravi najveći transfer karijere

M. Šljivak

Fudbaler Arsenala Nacho Monreal mogao bi u 34. godini napraviti najveći transfer karijere.

Iskusni lijevi bek će gotovo sigurno napustiti Arsenal na kraju sezone. Ugovor sa Topnicima mu ističe i isti neće biti produžen, ali neće ovaj fudbaler puno mariti za tim.

Njegova nova destinacija trebala bi biti Barcelona. Katalonski velikan traži igrača koji će biti dostojna zamjena za Jordija Albu, koji je bez dileme prvi izbor na poziciji lijevog beka i odlučili su se za Monreala.

Tako bi u 34. godini iskusni španski fudbaler mogao napraviti transfer karijere. Iako vjerovatno neće previše igrati, strpljivo će čekati svoju šansu, jer poziv katalonskog velikana se ne odbija.

Ako na kraju završi u Barci, biće to povratak ovog fudbalera u Španiju nakon šest i po godina, koje je proveo u Arsenalu.

U redove londonskog kluba stigao je iz Malage 2013. godine, a ranije je pored ovog tima igrao za Osasunu, gdje je i ponikao.

Arsenal će svakako potražiti zamjenu za Monreala. Njegovim odlaskom na lijevom beku ostaje samo Sead Kolašinac, ali će sasvim sigurno njemu dovesti jaku konkurenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao zamjene za Monreala spominju se mnoga imena, a navjeća želja ekipe sa Emiratesa je lijevi bek Ajaxa Nicolas Tagliafico.

Nacho Monreal je u karijeri odigrao ukupno 227 utakmica za Arsenal i postigao je 10 pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti