Sinoć je na Bernabeu dominirao protiv Reala, a sada će sa De Jongom put Barcelone
Matthijs De Ligt sa samo 19 godina važi za jednog od najboljih defanzivaca svijeta. Ajax sigurno neće moći da ga zadrži, a samo je pitanje koji klub će ovaj fudbaler izabrati (Foto: EPA)

Katalonci žele defanzivca Ajaxa

Sinoć je na Bernabeu dominirao protiv Reala, a sada će sa De Jongom put Barcelone

M. Šljivak

Barcelona je za ljetni prelazni rok osigurala usluge veznog igrača Frenkieja de Jonga iz Ajaxa, a kako stvari stoje, njegovim putem će još jedan mladi fudbaler velikana iz Amsterdama.

Kako navodi katalonski Sport, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, dao je zeleno svjetlo za dovođenje fantastičnog štopera Matthijsa de Ligta.

De Ligt se smatra za jednod od najboljih defanzivaca u Evropi, iako mu je tek 19 godina. Interes za njegove usluge je ogroman, a na kraju bi mogao završiti u Barceloni skupa sa De Jongom.

"O tome ćemo uskoro govoriti i donijećemo odluke. Njegovo ime je na stolu, naravno", rekao je Bartomeu za katalonski radio.

De Ligt je zaista veliki potencijal. Već dugo je standardan član prvog tima Ajaxa i iz utakmice u utakmicu potvrđuje o kakvoj klasi se radi.

Pokazao je to i u susretu protiv madridskog Reala u Ligi prvaka. Lagano je dobijao duele protiv igrača Kraljeva i zaista je odigrao perfektan meč.

Tako bismo od naredne sezone na Nou Campu mogli gledati sjajni duo iz Ajaxa. De Ligt je i ranije iskazao želju za nastupom u dresu Barcelone, a čini se kako će mu se želja i ispuniti.

Njegova cijena na tržištu je zaista velika. Iznosi 65 miliona eura, ali ne treba čuditi ako Barcelona ili neki drugi tim izdvoje mnogo više novca za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovakav defanzivac se ne može kupiti često. Mlad je, ali već i dovoljno iskusan igranjem važnih utakmica i igrač je kakvog svi žele u svom timu..

Pored Barcelone, interes za 19-godišnjeg štopera pokazali su još Juventus, Bayern, PSG, te Real Madrid.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi